Как комикът Григоров дава интервюта на жълти вестници и будалка журналистки…

Иван Григоров. Снимка: e-vestnik

Популярният в близкото минало актьор от Сатиричния театър Иван Григоров днес е пенсионер, след повече от 40 роли в киното и 40 години на сцената. И като такъв от време на време става обект на интерес от т. нар. жълти вестници.
Ето как са преминали някои негови срещи с представители на най-тиражните вестници у нас.

Първата история е от средата на 90-те години, разказвана е от него и по-рано, но върху нея се трупат нови и нови случки.
По някакъв повод пред Сатиричния театър млада репортерка от „Нощен труд” започва да го разпитва за Стоянка Мутафова, която току що слязла от една кола с дъщеря си и говорила нещо с тях. И зевзекът Григоров взел да обяснява на репортерката, че Стоянка Мутафова живее с една млада жена, Мария Грубешлиева, също актриса, и ето, те двете навсякъде ходят заедно. Григоров казва нещо в смисъл, че Стоянка е обърнала резбата. Всъщност става дума за дъщерята на Мутафова, ама младата репортерка откъде да знае. След ден в „Нощен труд” излиза дописка, че Стоянка Мутафова живее с млада жена и е лесбийка.
„Нито тя разбрала, че това е дъщеря й, нито редакторите”, смее се актьорът на майтапите си с журналистките.

„Преди 2 години дойде репортерка от „Уикенд”, разказва Григоров. И той започнал той да й разказва за началото си в театъра, как го разпределили във Видин. И там получил ролята на брат Лоренцо в „Ромео и Жулиета”. Но от въпросите на журналистката Григоров заподозрял, че тя хабер си няма за Шекспир и „Ромео и Жулиета”. И тогава започнал да я будалка. Разказвал й, как като се родил, имал зъбки и като го поела сестрата в ръце, той видял на стената портрет на човек с лула и мустаци и казал: „Тати”, а сестрата уплашена припаднала.
После Григоров продължил да разказва как като дете отишъл при партизаните (б. р. – Григоров е роден 3 месеца преди 9 септември 1944 г.). И там, в Балкана, партизанският командир Дед го пратил с още едно момче – Митко Палаузов – да слязат в града да купят дамски превръзки, защото партизанките оставяли следи в снега. И т. н. фантасмагории.

Иван Григоров (вдясно) в кадър от филма „Бяла магия“.

Докато Григоров разказва, репортерката го записвала най-сериозно с магнетофончето. После й разказал как избудалкал нейната колежка от „Нощен труд”, че Стоянка Мутафова е лесбийка. След това Григоров с учудване прочел във вестника отново, че по неговите думи Стоянка Мутафова е лесбийка („Уикенд“, бр. 19-26 юни 2008 г.). Но редакторите съобразително махнали партизанските му фантасмагории. Самата Мутафова му се обадила пак да го пита що говори такива глупости. А Григоров й казал – „Ами това ги интересува от тия вестници, бе, кво да правя?” А тя му казала – „Абе, Иване, аз вече и за лесбийка не ставам.”

След няколко месеца го потърсила репортерка от в. „Шоу” пак за интервю. Григоров веднага започнал с майтапите. „Тук идва една твоя колежка от „Уикенд” и аз й казвам: „Как ти беше вестникът? „Уй” с „Кент”?. А тя ме поправя „У-и-кенд”, ама загря и ми казва – „Айде, от мене кента, а от тебе уя и ме бута надолу по стълбите към мазето на блока и ми направи една свирка.”
Репортерката от „Шоу” слушала втрещена какви ги приказва Григоров, измънкала нещо и избягала. Григоров пак се разсмива, като се сети – „Уплаши се”.

„След това от „Шоу” пратиха един репортер мъж”, разказва Григоров. Като дойде, му викам: „Плащайте, няма да говоря иначе. За колкото платите, за толкова ще говоря.” И той най-сериозно ми даде 50 лв. И дори купи едно шише водка, да пием докато говорим, ама той си го изпи почти сам.”

„Абе, едно време журналисти не ме търсеха да ме правят на резил. Даже ми се обаждаха да ме питат по текста на интервюто, като съм казал нещо неясно, да го поправят. А сега само за резил ме търсят. Ама аз им приказвам, той, който ме познава, разбира кое е майтап, те нека си пишат…” смее се пенсионерът сатиричен актьор.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.