Фолксваген мания на изложение в София – фотогалерия

Феновете на марката „Фолксваген“ напълниха  две зали в „Интер експо център“ в София с различни модели, произведени между 1960 и 2010 година. Най-старите бяха 4 фолксвагена „Бръмбар“, наричани също и „Костенурка“, които са рекордьори по милионни продажби в историята на автомобилната промишленост.

Изложението на маняците на
Изложението на маняците на „Фолксваген“ зае две зали от „Интер експо център“ срещу „Метро“ и демонстрира всички екстри на манията, включително момичета със съответните маняшки фланелки. Снимка: e-vestnik
Изложението на маняците на Стара полицейска кола Най-старият модел Маняшки затъмнени стопове на Към джиповете имаше слаб интерес. Снимка: e-vestnikОрганизаторите връчиха грамоти и награди на участниците. Снимка: e-vestnikСнимка: e-vestnikСред фолксвагените имаше и няколко аудита - марка от фамилията Маняшки стопове за Първият модел на Предна решетка на Снимка: e-vestnikСнимка: e-vestnikНай-старият На изложението имаше 3 модела Някои участници беха донесли и купите, спечелени с показаната кола в различни състезания. Снимка: e-vestnikПрочутите ванове на

Организаторите представиха и най-стария модел „Фолксваген Пасат B1“, който е собственост на „Клуб на привържениците на Фолксваген в България“. Автомобилът се реставрира от членовете на клуба и все още не е абсолютно завършен.

Из салона имаше най-причудливи тинуниговани модели на “Голф 2″ и “Голф 3″, известни още като “Пернишка мечта” (както е известно най-бързият автомобил в света е “Голф 2″ с пернишка регистрация). Но имаше и цели три модела “Голф 1″, всичките кабриолет, в отлично състояние. Разбира се и най-новите модели “Голф 5″, “Голф 6″, също и “Пасат”, джипове, ванове.
Покрай марката “Фолксваген” бяха изложени и няколко аудита от семейството на компанията, също и 3 шкоди. Най-много зяпачи събра бяло ауди R8.

Сайтът и форумът на клуба vwclub.bg имат почти 80 000 регистрирани потребители, и съществуват от 2004 г.

На изложението бяха показани 4 стари модела фолксваген
На изложението бяха показани 4 стари модела фолксваген „Бийтъл“, наричани още „Костенурка“. Снимка: e-vestnik
На изложението бяха показани 4 стари модела фолксваген Бронята на стария Тунингован фолксваген Снимка: e-vestnikСнимка: e-vestnikСтарите огледала и странично триъгълно прозорче предизвикват умиление. Снимка: e-vestnikСнимка: e-vestnikСтраничен мигач на най-стария модел Новите модели Снимка: e-vestnikСнимка: e-vestnikТунингованият Снимка: e-vestnikСнимка: e-vestnikСнимка: e-vestnikСнимка: e-vestnik
България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.