Борисов се учи от Мао и Сталин

Картоф, произведен от семейството на премиера Борисов. Снимка: Блог на Спас Спасов

Премиерът Бойко Борисов даде конкретни напътствия как всяко българско семейство би могло лесно и бързо да реши продоволствените си проблеми. При това като следва личния му пример!

В предаването „Нека говорят“ по bTV министър – председателят каза, че не ходи до „плод и зеленчука“ за картофи, защото си ги произвежда сам по семейна традиция… В отговор на въпроса на водещата Диана Найденова дали продължава да призовава българите да стискат зъби, след като цената на картофите е скочила с 200%.

На мястото на Найденова, аз бих предложил на премиера да направя репортаж от производствената му база за повече нагледност, поучителност и добавяне на още страхопочитание за укрепване на имиджа му. Защото, както е тръгнало, той ще му е изключително нужен в битката за победата на социализъма и комунизъма в петилетни срокове.

Нали си спомняте какво каза премиерът преди време в интервю за сп. „Макс“: “(…) Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин също са номер едно. Или Мао – за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации се изискват качества”.

Че Борисов е взел пример от Хитлер и иска да остане в историята на България със строителството на магистрали, каквото и да струва това, вече е ясно. Сега научаваме, че внимателно е проучил и опита на Великият кормчия.

Т.нар. „Велик скок напред“ (1958 – 1962 г.) е кампания на Китайската комунистическа партия (ККП), която изисква всеки в Китай да се занимава с производство на стомана, като принуждава селяните да изоставят фермите и оризищата си. Така, страната се сдобива с несметни количества чугун, но с цента на „Големия глад“ – национална продоволствена криза, която е платена с живота на над 40 милиона души умрели от глад. По-късно в пропагандния вариант на китайската история, този геноцид, осъществен от ККП, е наречен „Тригодишно природно бедствие“.

Да пази Господ, но имам съмнения, че премиерът е научил нещичко и от последния си гуру – Сталин. Времето за прилагането на този опит ще дойде вероятно тогава, когато всяко българско семейство започне да се храни с картофите, които само е произвело.

Сега сериозно! Борисов трябва спешно да остави копането на картофите за хората, които професионално се занимават с това. Трябва да бъде върнат от нивата в кабинета си и да се захване с това, за което е избран – да управлява добре държавата и да не я клати допълнително с малоумни идеи.

Така цената на картофите със сигурност ще падне с 200% и всеки ще може да си ги купи от плод и зеленчука.

P.S. С тази идея смятам да поканя и приятелите си във Фейсбук да подкрепят каузата „Да вземем мотиката от ръцете на Бойко!“.

Виж още текстове в блога на Спас Спасов

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.