Бомба в редакцията на e-vestnik

В редакцията на e-vestnik се получи пакет с надпис „Бомба!“ Поехме риска и го отворихме внимателно. Наистина съдържаше критична маса, но не от уран, а от концентрирани мисли и идеи на няколко от най-големите умове на  човечеството.

Вътре бяха книгите на Сун-дзъ „Изкуството на войната“, афоризмите на Алберт Айнщайн в „За вселената и човешката глупост“, „Мисъл и слово“ на Петър Дънов, „Афоризми и анекдоти“ на Уинстън Чърчил“, „Латински крилати мисли“, Шарл дьо Гол – „Мисли и анекдоти“, Джон Ф. Кенеди – „Мисли, речи и анекдоти“ и кой знае защо – „Пропаганда – лозунги от времето на социализма“.

Оказа се, че издателство „Фама“ е решило да отбележи 1 април като постресне медиите и приятелите си със своеобразната си интелектуална бомба и да ни напомни, че няма нищо по-опасно и силно от човешката мисъл. Не ни оставаше нищо друго, освен да започнем да деактивираме бомбата. С четене. Както би трябвало да постъпваме по-често.

Честит 1 април!

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.