Яко – Дилян Пеевски брани доброто си име и безупречна репутация…

Вълнуваща декларация публикува най-тиражният всекидневник „Телеграф” тия дни. Тя е от името на Нова българска медийна група, издател на вестника. И, както е известно, е собственост на Ирена Кръстева, бивша шефка на тотото, и на сина й Делян Пеевски, бивш зам.-министър и настоящ депутат от ДПС.

Новата българска медийна група е възмутена, че старата медийна група на „Труд” и „24 часа” намесила Делян Пеевски в спора за собствеността.

Ден преди това двата вестника писаха, че единият съдружник Христо Грозев искал да продаде половината акции на Делян Пеевски. Целта била той да обсеби и „Труд”, и „24 часа”.

На това декларацията на групата на майката и сина отговаря така: „Приканваме господата Христо Грозев, Любомир Павлов и Огнян Донев да уредят своите отношения…, без да замесват доброто ни име и безупречната ни репутация.”

Е, това е. Става дума за Пеевски, уволнен от предишния премиер, който после беше задължен от коалиционния си партньор Доган да го върне пак на работа. Това е Пеевски, завършил право в прочутия Югозападен университет, назначен едно след друго за парламентарен секретар, следовател в Националната следствена служба, после и зам.-министър преди още да навърши 30 години и без никакъв опит и стаж. И който после заедно с майка си извади едни милиони и купи няколко вестника и 2 телевизии.

А заради сделката със сградата на ИПК „Родина” и още няколко държавни сгради в центъра, които двамата с мама Ирена взеха, за да строят в замяна пък сграда на НАП, предишните на власт загубиха поне допълнителни 5% на изборите. Въпреки мощната подкрепа на вестниците на двамата, които тогава сипеха огън и жупел срещу Бойко Борисов. Но сега го мажат с мехлем и благовония и му бършат позацапания задник.

На това му казват добро име и безупречна репутация, наистина.

Но декларацията продължава:

„За разлика от новите собственици на „24 часа” и „Труд”, ние сме група с прозрачна собственост и с редакционна политика, която отстоява една единствена цел – правото на читателите да получават изчерпателна и обективна информация… Доверието на читателите ни задължава да отразяваме обективно процесите в обществото”…

Изчерпателно и обективно мажат и забърсват…

Дали наистина Делян Пеевски смята, че името му е добро, че има безупречна репутация, че вестниците му дават на читателите изчерпателна и обективна информация?

Или тази декларация е някаква мантра, която Пеевски е тиражирал с надежда да стане истина?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.