Само, знайте, за парата…

Румен Белчев

И друг път съм имал удоволствието да споменавам, че след сладко от ягоди най обичам професионалните патриоти.

Тези, които срещу скромно заплащане под вид на държавна субсидия или анонимно дарение ще ви нарекат безродник или още по-сочно – национален предател.

Затова с истинско упоение прочетох в „24 ЧАСА“ отзива за „Аз обичам България“ – новото ултрапатриотично телевизионно шоу: „18 см средна дължина на БГ члена“. Не са криви вестникарите – това било един от патриотичните въпроси, зададени към участниците-родолюбци.

Пукайте се, европейци, дишате ни прахта, задръстеняци нещастни, водим ви убедително с пет сантиметра поне по тоя параграф!

При тая щедрост на природата грехота е човек да не я пусне в употреба! Но тъй като времето ни е забързано, правим тая работа набързичко – в автобуса. Не вярвате? Значи не сте чели разкритията на „ТЕЛЕГРАФ“! „10 в минута отъркват жени в рейса“! За тия, които още не са в час с новото сексуално преживяване, си има и инструкция – как да се подходи, колко дълга тениска да нахлузим, та да не се вижда, че панталонът е със смъкнат цип, откъде да почнем опипването и как да продължим, кои автобусни линии са за предпочитане и прочее, и прочее… Важно е обаче да си имате продупчен билет, щото иначе може и да ви одрънкат с някой лев.

Да пресметнем заедно – в денонощието има 1440 минути. Умножено по десет – ето ви един малък град, колкото Поморие примерно, който рано сутрин нахлузва продънените гащи и тръгва да се задоволява на ваш г… гръб.

Не е ли време градския транспорт изобщо да се забрани – като място за групов секс без плащане на патентен данък!

Навярно заради плъзналите по рейсовете мераклии според „НОВИНАР“ „На 53-ма българи се пада по един охранител“. Петдесет и трима пътници е стандартното натоварване на един автобус – това съвпадение не може да е случайно!

Ще кажете, че тия, с охранителите, не се возят в автобуси? Грешите, милионерите също са патриоти, български сърца тупкат в гърдите им – вижте „24 ЧАСА“ – „Богатите българи отказват самолетите“. Каква саможертва – да се откажеш от личния си самолет! Това да не ви е патриотизмът на дребно, упражняван от безработните – да се отказват от хляб, защото бил по левче, но щял да поскъпва само с десетина стотинки…

Един патриот винаги намира начин да ни засрами – кога в автобуса, кога – като напъха рекламната си листовка между страниците на някой масов всекидневник!

„България винаги е била силна, когато е била единна“, „Докато мислим за хляба, губим морала си“, „Говорим за криза, но не намираме сили да запретнем ръкави“… – само заглавията в диплянката на ВМРО-НИЕ са достатъчни да ви изчервят. Има и снимки с поклонения пред паметници на национални герои, има и призиви за единение…

Сред тях кой знае защо се мъдри и снимка на банкнота от 50 евро, на която нещо е написано с химикалка. Да прочетем заедно:

„ВМРО-НИЕ предупреждава:

Крайният срок за усвояване на средствата по европейските структурни фондове е 2013 г. Парите, които не успеем да усвоим – губим безвъзвратно!

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!“

А така – да си дойдем на думата! Какъв ще е този патриотизъм без еврофондове! Патриотът душа дава за наука, за свобода… Само, знайте, за пара`та…

Колкото до България, и тук нямаме никакви различия с патриотите – да живее, разбира се, що да не живее… Доколкото може и колкото изкара – защото според анализ на проведеното преброяване „България изчезва със 7 души в час“…

Виж още текстове в блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.