От форума: Какво да прави Бербатов?

Бербатов Футболист на годината 2007
Димитър Бербатов като Футболист на годината. Снимка: Валентина Петрова

Вчерашната ни публикация В десетката: Бербатов, тегли една дълга на „господина от Лондон” от Томислав Русев предизвика дискусия, в която нашите читатели споделиха много интересни и компетентни мнения. Подбрахме част от тях.

5) а дали?

Има проблем с удължаването на договора му и това е причината за оставянето му на резервната скамейка и оттам загубата на форма и увереност при него. Собствениците искат да правят икономии,а шотландеца(САФ) е чудесен проводник на една такава политика. Години наред основните му халфове са меко казано посредствени откъм креативност в атакуващ план и единственото,в което ги бива, е пресата и борбата. И всичко това с идеята за спестовност.

Затова така и не се купуват футболисти тип плеймейкъри – градивни халфове с техника и усет към зрелищния атакуващ футбол, поради което стилът на този отбор е отблъскващ и на практика представлява едно безкрайно тичане и блъскане,на фона на което Бербатов изглежда като цигулар, свирещ с безценен Страдивариус сред цяла махала мръзнещи мужици, чиито дърва за огрев са единственото им средство да оцелеят, но отдавна са свършили… или ако щете като златна рибка сред пасаж пирани.

Веднага съпоставяме какво се случи с Рууни, който почти половин година беше трагичен, правеше уникални пропуски и не знаеше къде се намира, но САФ постоянно и упорито го пускаше титуляр, но Бербатов трупаше точките за отбора и го изкачи на върха на таблицата, въпреки безкрайно безидейната и слаба игра на халфовете на отбора.

Междувременно след като беше изнудвал отбора и заплашил да напусне в посока градския враг – „за награда“ Рууни получи мултимилионен договор с Юнайтед с рекордно висока заплата! Всеки сам може да си прави изводите относно тенденциозността спрямо Бербатов и то в сезон, в който определено мъкне отбора на гърба си.

Обаче статията на Томислав Русев не е нищо друго освен лицемерие. След въпросния мач Гонг излязоха с гнусното заглавие: „Бербатов закопа Юнайтед, Сити е на финал“. После след като по стар навик английските медии захапаха Бербатов, във форума на Гонг се появиха апели за отговор от страна на българските журналисти с цел защита на незаслужено обвинявания във всички грехове Бербатов. Та… тази статийка на Томислав е „отговор“ на всичко това. Не го приемам, защото знам що за отношение са демонстрирали през годините от тази медия към най-добрия ни футболист в последните години. Сега това просто е малък трик, с който отчаяно искат да се харесат на една част от феновете. Просто и ясно.

6) минувач

Завистта като емоция явно е силно преживяване, не само сред шотландците, но и сред някой радиоводещи „разбирачи“ на футбола. Според мен слабо му „дреме“ на Г-н Големия Футболист Димитър Бербатов какво мислят в родната преса. Може би малко го засяга отношението на „съро“, но от това той не губи, а печели, защото срещу Нюкясъл Юнайтед се видя изключително неадекватната единайсеторка на МанЮн. Ако се приложи критерият на „съро“, то в следващия мач на „Червените дяволи“ в игра не трябва да влезнат Рууни – два пропуска, Ернандес – три пропуска, Гигс – два пропуска, Нани – четири пропуска, за халфовете да не говорим, а и Видич не е Слънце да огрее навсякъде. Идва „Видов ден“ и шампионите на „съро“ ще се изправят в преки двубои с претендентите за титлата, настоящия „Челси“ и „Арсенал“. Най-добре за Бербатов да е на резервната скамейка и да се наслаждава на играчите получили доверието на „съро“, който отдавна трябваше да остане да си гледа конете.

7) Бре.. Бре…

Вярно е че англичаните ни мислят за диваци и че тука по улиците постоянно се трепем с калашници и базуки. Справка вестниците след посещението На тейк дет! Иначе мисля че Бербатов е некадърник.. Гигантски не кадърник! Манчестер много яко сбъркаха че не се отърваха от това вмирисано яйце, .. Което яйце отвреме на време прилича на златно.. Отвреме на време.. Е манчестер точно тогава трябваше да го шитнат на друг глупак – ако може с печалба..

8) за 7-ми

Ето го 7-ми… Какво повече да говорим? Бербатов е едно от малкото изключения излязло от България – талантлив (в попрището си направо гениален), интелигентен, възпитан, честен… но 7-ми винаги ще е мнозинство. Заради такива като 7-ми чужденците си въобразяват,че мазната и гнусна чалга е нашата фолклорна музика. Заради такива като 7-ми тук интелигентните и честните не се чувстват „в кожата си“, а само в чужбина разбират, че да си свестен е нормално. Ненормалното е стандарт само тук!

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.