Тест: Пази ли ме родната полиция?

Във връзка с постоянно повишаващия се рейтинг на полицията и Цецко Цветанов ви предлагам един прост тест, с който можете да проверите доколко ви пази родната милиция и дали не сте долни родоотстъпници по душа.

1. Представете си хипотетична ситуация:

Намирате се в регионалния влак София-Лакатник. Тъй като е сутрин вагонът е сравнително празен с изключение на 4 купета. В първото седят 2-ма пияници, пуснали са си чалга на телефона и крещят как ще пребият жените си, като се приберат. Във второто купе има 5-ма „роми“, които пушат, играят си със стар ръждясал нож и носят 3 сака с кабели и метал. В третото седят 4-ма души, които поразително приличат на Айман aл Зауахири, Осама бин Ладен, Махмуд Ахмадинеджад и възродилия се Аятолах Хомейни, и цъкат белот върху голяма чанта с надпис „НЕ РАЗКЛАЩАЙ!“, която тиктака. А в последното, четвърто купе, седи млад, висок, слаб мъж с очила, който чете книга. Какво ще направят полицаите във влака:

а) Ще седнат да пият по едно с пияниците.

б) Ще се обадят на Бойко Борисов, за да даде начало на акция „Пътниците“ и ще арестуват всички във вагона, защото всички са „Абсолютни престъпници!“

в) Ще арестуват всички в първите три купета, ще обезвредят бомбата и ще приемат благодарностите на мъжа от последното купе с репликата „Това ни е работата, гражданино.“

г) Ще подминат първите три купета и ще проверят съмнителния млад мъж в последното.

2. Представете си хипотетична ситуация:

На кръстовището на Лъвов мост се случват следните три събития пред погледа на полицията. Група мургави джебчийки пребъркват чантата на пенсионерка. Бръснат младеж получава пликче с бял прах от друг бръснат младеж с качулка и двамата побягват в различни посоки. Кола профучава на червено и едва не блъска млад, висок, слаб мъж с очила, който пресича на зелено по пешеходна пътека. Какво правят полицаите:

а) Пият си ракията без да се трогнат.

б) Обаждат се на Бойко Борисов, да даде начало на акция „Лъвов мост“, след което арестуват всички на кръстовището, потушавайки всяка съпротива с шутове в бъбреците.

в) Разделят се на няколко групи – първата арестува джебчийките, втората се впуска да преследва наркодилърите, третата тръгва с патрулката след колата минала на червено, а четвъртата отива да провери дали младият мъж е добре.

г) Игнорират всички останали събития и се насочват с бърза крачка към младия, очилат мъж. Накарват му се задето не внимава, когато пресича, пребъркват го за оръжия и наркотици, и му правят полеви тест за алкохол в кръвта.

3. Налага ви се да се обадите в полицията. Какво бихте направили:

а) Пия две ракии и чакам ситуацията да се оправи от самосебе си.

б) Звъня на Бойко Борисов и го питам какво да правя.

в) Звъня в полицията, където приветлив глас ми казва да се успокоя и да му кажа къде се намирам, а след това ме уверява, че до 5 минути ще пристигне патрулка.

г) Звъня в полицията, където два пъти ме питат за какво се обаждам, три пъти ме карат да си повторя името, след което ми казват, че ако това обаждане е фалшиво ще има сериозни последствия. След 20 минути идва патрулка и от нея слиза 100-килограмов служител на реда, който ме гледа свъсено и ме пита „К’ъв е проблема?“

4. Отишли сте на футболен мач. Седите си мирно и тихо, когато група видимо пияни и/или надрусани индивиди се сбиват на няколко метра пред вас. Какво ще направи полицията:

а) К’во ми пука за полицията?! Допивам си бирата на екс, чупя бутилката в главата на най-близкия и се включвам в мелето!

б) Полицията ще се обади на Бойко Борисов, който ще даде начало на акция „Хулиганите“. За няколко часа всички на стадиона ще са арестувани, барабар с футболистите, съдиите и треньорите.

в) Една част от полицията ще изведе мирните фенове извън зоната на опасност, а друга част ще обезвреди и арестува хулиганите.

г) Полицията ще нахлуе с щитове и палки, и с викове „Дръжте го оня кльощавия с очилата!“

РЕЗУЛТАТИ:

Ако преобладаващият ви отговор е а), то вие сте хроничен алкохолик. Честито! Няма по-подходяща страна в света, в която да живеете. Едва ли някога ще ви притеснява полицията.

Ако преобладаващият ви отговор е б), то вие най-вероятно се казвате Цветан Цветанов и не знам защо изобщо се намирате в този блог.

Ако преобладаващият ви отговор е в), то вие или не живеете в България от 30 години, или се казвате Веско Маринов. И в двата случая сте доста далече от реалността.

Ако преобладаващият ви отговор е г), то вие вероятно сте млад, висок, слаб мъж, носите очила и понякога четете. Това е много лошо. С подобен външен вид и провокативно поведение вие сте основен заподозрян за всяко престъпление извършено на територията на България. Най-добре се пропийте и позабравете как се чете – така животът ви ще стане много по-лесен.

Виж още текстове в Блог връз блога

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.