Петков нарече „боклук” посланика на САЩ. Двамата с Волен се надпреварват кой е „по-оригинален“

„Няма как Щатите да държат такъв боклук като него тук“ – така се изказа от екрана на национална телевизия за американския посланик Джеймс Уорлик един бивш вътрешен министър, депутат от БСП. И поиска посланикът да си ходи.

Румен Петков, подобно на Волен Сидеров, с всяко появяване рязко сваля нивото на политическия живот в България. Не става дума само за липса на възпитание.

Сидеров, сякаш са се наговорили с Петков, на свой ред поиска посланикът Уорлик да бъде отзован. А преди няколко дни си измисли нов начин да излъже простия народ – американските бази у нас (100-ина души общо) стрували на България до момента 2 млрд. долара. И Сидеров връчи тази сметка на посланика. Да се хареса на простия народ – „Е, видиш ли как наш Волен му го каза на американеца. Да си плащат!” И Сидеров като Петков не пропуска да употреби обиди. Двамата се съревновават.

Сега обаче Петков излезе с едни гърди напред. Освен че нарече „боклук” посланик (независимо на коя държава е), той за пореден път каза, че Уорлик е лъжец и наркоман, който често ходи по най-скъпите нощни заведения в София и се среща „с красиви наши сънароднички“. Затова Петков се чуди как можело „да се пилеят така пари по кръчмите.“ Той щото, горкият Петков, не ходи по кръчми. Той си пие в тесен кръг, в компания…

Какво ги сърби популисти като Волен или Петков от американския посланик? Петков се възмущава, че посланикът иска да се огласят договорите с Русия за газ и др. Е, що да не иска? И много българи искаме. А може Руменовци – Петковци и Овчаровци – да сключват тайни договори, да ни обвързват неизвестно как с Русия? И това за хора като Волен Сидеров е нормално, сякаш и той папа зоб от руска ясла. А не било нормално един посланик да каже огласете си договорите на хората. Или да каже, че в България има правосъдие за богати и правосъдие за бедни.

Впрочем, дали Петков ще се изненада, ако прочете в интернет под новината за неговите нападки срещу посланика, какво го наричат читателите? Думата „боклук” е употребена многократно в обратна посока. Защо ли…

А един е написал следното обръщение към Румен Петков: „Румба, той Уорлик ще си замине, рано или късно. За съжаление ти и такива като теб остават тук до края на живота…“

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.