Млади тамплиерчета, като пионерчета

Тия дни в столичното 20-о училище, на пъпа на София, се е състояла тържествена церемония по посвещаването на 5 дечица в 5-и клас в тамплиери.

Хора с плащове, мечове, събрани в най-голямата зала на училището, децата коленичили 1 час и слушат глупостите. А публиката – ученици и учители – била към 100 души.

Церемонията и приемането на децата за тамплиерчета, както навремето на тази възраст приемаха за пионерчета, се е състояла с писмено съгласие на родителите. Тоест – самите родители са били зарибени от тамплиерите и са дали децата си на този “рицарски орден”. Поне не е като едно време, когато всички ставаха пионерчета.

Само че това не е достатъчно да оправдае сегашната тамплиерска тъпотия.

Едно от децата по време на протяжната и досадна церемония, водена от строга и сериозна жена тамплиерка, станало да ходи до тоалетната. Водещата рицарка се разкрещяла, че никой няма право да прекъсва церемонията, която тя командва и трябва да искат от нея разрешение.

Детето за малко да се напикае, докато стане младо рицарче.

После съученици го питали – “Защо стана тамплиер?”, а то отговорило – “Ами не знам”.

Всичките тия дечица, засега само 5 в това училище, сигурно също не знаят защо са станали тамплиерчета. Ако ги питаш, може и да кажат убедено, като едни някогашни пионерчета, че това за тях е чест и гордост. Сигурно са жертва на родителите си.

Само защо училището трябва да става терен за побъркани маниаци на средновековни церемонии?

Както с всичко друго, в България има два тамплиерски ордена (виж тук). Единият мълчи и не се показва публично, свързан е с автентичния европейски тамплиерски орден. И членовете му не правят много публични циркове.

А другият е по-самохвалски – церемонии, журналисти, тържества с плащове и мечове (виж тук). Има съмнения, че е менте, въпреки че постоянно демонстрира международното си признание. Същата работа като с масоните – и там има няколко ложи, коя от коя по-истинска и международна призната.

На този, по-шумния орден, шеф е бившият бодигард на Тодор Живков от времето на комунизма. Преди това беше шеф на масонска ложа.

Само това е достатъчно, за да не направиш детето си тамплиерче.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.