Бойкот на застрахователя на Стависки – “Дженерали”!

21 000 лв. съдебни разноски – толкова трябва да плати на застрахователя

на фигуриста Стависки неговата жертва Мануела Горосова.Това решение на съдийката Йорданка Моллова възмути България. Че тази съдийка е недоразумение, няма спор. Очевидно не е трябвало да присъжда разноските на жертвата, или поне да ги признава в този им безумен размер.

Дори един съд да отхвърли иска на едната страна, е въпрос на разум дали да признаеш безобразни съдебни разноски. Съдийката Моллова явно не живее на тоя свят, за нея това са дребни пари, а тя не е чувала какви настроения има против съдебната система и не подозира какво може да предизвика решението й по такова дело с голям обществен интерес.

“Дженерали Застраховане” (пише се Generali, емблемата им е едно бутафорно лъвче, дето подпира книга с една лапа) са си начислили 21 000 лв. съдебни разноски. Това е прекалено. Разумен човек трябва да избягва такава застрахователна компания, защото тя харчи парите на своите клиенти и шмекерува.

Да си начислиш 21 000 съдебни разноски е чиста далавера. За това дело са минали 2 заседания, и с такси и др., излиза, че адвокатите взимат по 10-ина хил. лв. на всяко (впрочем, адвокат на Стависки е депутат от „Атака“). Да, те не работят без пари. Дай Боже да са добре платени адвокатите у нас. Но очевидно става дума за застраховател, който нещо будалка и съда, и обществото.

И този застраховател се управлява от неинтелигентни и безскрупулни хора. Защото очевидно е, когато човек, застрахован при теб, причини такава катастрофа, ще има искове за нанесените щети. Ще има иск за лечението в чужбина. Аргументите – “Ама те събраха пари за лечението от дарения” – са срамни и за  съда, и за застрахователя. В такъв казус, който възмущава цялото общество, един застраховател бяга от своята отговорност и на всичкото отгоре натриса 21 000 лв. съдебни разноски на жертвата – момиче, което е жив труп.

Такъв застраховател заслужава бойкот!

Съдът е отделна работа. Той си отнася своите псувни, отгоре на и без това ниския му авторитет.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.