М-Тел, не ви ща ни одеялото, ни виното

Из пощата на e-vestnik

Вино от М-Тел. Снимка: авторът

Вчера получих пратка по куриер – бутилка евтино бяло вино от винпрома на Тодор Батков в кутия. Не щеш ли – от М-Тел! Придружена с писмо – как ми благодарят, че съм лоялен клиент. Преди месец също получих пратка от М-Тел – евтино китайско одеяло от синтетика, от което излиза такова статично електричество, че може да се зарежда телефон. И същото писмо.

Хубаво, аз наистина съм лоялен клиент на М-Тел над десет години с няколко телефона на мое име. Обаче въпросът е, че те не са лоялни към мен (и не само към мен). Редакцията на е-вестник има добрината да публикува писмата ми за петмесечното ходене по мъките с една открадната сим-карта, за десетките разговори и посещения в офисите им, за висенето (до 50 минути) на клиентския им телефон.

Но да не се повтарям, техните стотици хиляди клиенти изпитаха на гърба си тоталния срив на системата им, наречен от тях „смяна на платформата“. И сега на всички ни висят по три-четири месечни сметки, пуснати наведнъж, сбъркани, надписани, които се чудим как ще плащаме.

А те ми пращат вино и одеялце!

Господа (и дами) от М-Тел, ако наистина искахте да компенсирате клиентите си за скъсаните нерви и изгубеното време, нямаше да трошите още от нашите пари за тъпи подаръци, куриери и безумни ПР-номера, а щяхте да предложите опрощаване на сметки, отстъпки, допълнителни минути, нови телефони – въобще неща, които хората очакват от един нормален мобилен оператор.

А вино мога сам да си избера. Докато при мобилните услуги изборът май е „от трън, та на глог“.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.