8 000 кебапчета от Бойко Борисов

Румен Белчев

Благодарение на винагиверниятнапартията (управляващата в момента) „ТРУД“ всички вече знаем в кои дни премиерът не си реже ноктите и не дава пари назаем.

Става въпрос, разбира се, за величественото интервю в чест на 52-годишния юбилей на Бойко Борисов: „Градинската масичка пред правителствената вила на ул. „Секвоя“ хич не е удобна, за да сложа там диктофона си. Премиерът отривисто го грабва и докато разговаряме, услужливо го държи пред лицето си. От време на време отпива минерална вода „Боржоми“, наоколо е зелено, пеят птички…“ Романтика, както и да го погледнеш, макар интервюто да носи мрачното заглавие „На рождения си ден ще се заключа“.

Разтуха за душата са палавите въпроси като „Смятате ли, че някой наистина ви вярва, че сте „сам като куче“. С тия тълпи обожателки, които вървят след вас?“ и не по-малко палавите отговори: „Ето, качете се горе в спалнята и разгледайте. И ако намерите едни гащи или една женска дреха, или нещо, кажете ми „Хасан“.

На репортерката очевидно се иска да смени името на премиера, защото деликатно предполага: „Е, вие няма да ги метнете на леглото да ги видя аз.“ На което получава и още по-деликатно предложение: „Можете да отворите, който искате гардероб.“

Връх в българската журналистика, откъдето и да го погледнеш! Друго винагивярно перо в „СТАНДАРТ“, поднася коленопреклонно своя дар: „Жена мечта го обяви за чаровник“. Жената мечта е красавицата Адриана Карембьо, жена с крака, по-дълги от най-смелите ергенски мечти. Комплиментът бе изречен в телевизионно предаване, където с малка помощ от водещия топмоделът успя да се ориентира в обстановката и да хареса този, когото трябва.

Малко смущение предизвиква последното изречение на антрефиленцето – „Борисов и Карембьо ще се видят днес в софийската Централна баня“, но и утре е ден – ще доживеем да прочетем какво е чудо станало сред банята, централната, централната, още софийската…

Не е много ясно защо премиерът няма да си кани гости – ако се вярва на „ТРУД“, „Бойко има да взема още 8000 кебапчета“. В напрегнатото всекидневие може би сте забравили, че миналата година Б. Б. спечели 20 000 кебапчета на тенис. С 12 000 почерпи футболен отбор, с останалите би могъл да почерпи и пред банята!

Все пак – трябва да се вземат предвид и звездните прогнози – „FROG NEWS“ в юбилейния огромен премиерски хороскоп си го казва в прав текст: „Необходимо е да се демонстрира корпоративност, желание за осъществяване на социални програми и успехи при работа в група“. Каква по-социална програма от осем хиляди кебапчета пред банята! Задължително, защото електронното издание предупреждава: „В противен случай Уран може да стане доста непредвидим“.

А какво е опасното в непредвидимостта на Уран? Четете и настръхвайте: „Уран е най-непредсказуемата и странна планета в Слънчевата система. Нейните влияния са свързани с неочакваност и неординерност. Тя управлява свръхкомуникациите, имиджа, медиите, високите технологии и (ама точно така пише) атомната енергия и руснаците…“

Вместо референдуми за Белене и разправии с онзи мошеник, Златев, който лъже на карти и по преговорите сяда откъм руската страна на масата – да беше изсипал осемте хиляди кебапчета на площада и проблемът щеше да е решен! За кога си ги пази – за след изборите ли?

Виж още текстове в блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.