Евалла и конгратюлейшънс!

Румен Белчев

Има и добри новини в днешно време – каквото и да разправят зложелателите на българския напредък! „Столицата ще връща пари от билети за трамвая“ – възторжено съобщава „ТРУД“. Осъдена по жалба на гражданско сдружение, столичната община ще трябва да връща по 30 стотинки на билетче, използвано в периода юни-август 2008 година. Парите ще се връщат „срещу представяне на превозен документ – билет“. Граждани, пазете си старите трамвайни билети – след три години може да се превърнат в златна мина!

По-добро приложение на свободните парични средства са намерили стотина митничари – те са инвестирали в образованието си! Кой знае защо обаче „МОНИТОР“ изразява някакви съмнения в ценза на събирачите на банкноти по границите – „Още 60 митничари с купени дипломи“. „Тапиите са били издавани от икономически университет в Северна България, чийто ректор се беше изографисал като Исус в „Тайната вечеря“ – намеква загадъчно за Свищовския университет изданието. Интересно като какъв се е изографисал ректорът на Висшата специална школа на МВР, с чиято фалшива диплома пък за заместник-шеф на агенция „Митници“ бе назначен човек с романтичния прякор „Цайса“…

И докато митничарите инвестират в най-доброто – в себе си, средностатистическият българин инвестира в собственото си здраве. „Изпили сме хапчета за 2,1 милиарда лева“ – съобщава „МОНИТОР“, а „24 ЧАСА“ уточнява: „Хапчетата за язва и запек най-продавани“.

Очевидно това са болежките, които най-много мъчат българина, каквото и да ни говорят лекарите!

Ако си мислите, че във вестниците има само клюки, дълбоко се лъжете! Седмичникът „168 ЧАСА“ се опитва да ни просвещава – освен откритието, че „Поговорката „Под голям камък голяма риба се крие“ е доказана научно“, има дори коментар на международна тема – изборите в Турция!

Какво научаваме от коментара? „Превръщането на страната в президентска република (…) ще постави началото на нов период в историята на Турция, която досега се развива по основния закон, написан от Ататюрк след преврата през 1980 г.“. В изречението има само две верни неща – името на Ататюрк и датата на преврата. Кемал Ататюрк  е покойник от 1938 година, а днешната турска конституция е гласувана през 1982…

Но да оставим този проблем на студентите, ползващи „Гугъл“ за справки – като ви напишат двойките, ще се научите къде да си проверявате данните! Ще има да пасете овцете – както радушно ви посъветва г-н премиерът онзи ден!

Макар май вече научно да е доказано, че поговорката „Който се учи, той ще сполучи“ не е вярна. Да почетем малко в „24 ЧАСА“: „Тодор Кавалджиев продава книги на сергия…“ (За по-младите, г-н Кавалджиев бе вицепрезидент цял мандат заедно с президента Стоянов.) „Елате, г-н президент, да видите един беден вицепрезидент, когото оставихте без пенсия“… – така се обърнал към все още действащия социален президент вицепрезидентът, който продавал по време на земеделския събор в памет на Александър Стамболийски книгата си.

За чест на социалния президент, той не приел книгите да му бъдат подарени, а „помолил човек от охраната да ги плати“.

За чест на офицера, охраняващ социалния президент, той пък не си взел рестото от 3 (три) лева, а ги оставил бакшиш на вицепрезидента…

И Бате Бойко замери касиерката в новия Музей на модерното изкуство с десетачка и май също не си взе рестото.

Ей така трябва да се грижи един държавник за благоденствието на гласувалата му доверие нация! Евалла и конгратюлейшънс!

Виж още текстове в блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.