Правда.ру: Държавният департамент на САЩ насъсква гейове срещу Русия

Правда.ру

Руската полиция разпръсква гей-прайд в Москва. Снимка: синюз

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън призна, че тъкмо нейното ведомство е организирало нашумялото изявление на Лейди Гага от 11 юни на гей парада в Рим. Скандалната певица нападна тогава Русия заради „дискриминация спрямо сексуалните малцинства“.

Попзвездата изтъкна по-специално, че Русия наред с други страни ограничава информацията за проблемите на хората от сексуалните малцинства. „Искам истории за вас да се разчуят из цял свят“, каза тя.

По-рано Държавният департамент бе изразил безпокойство във връзка с разпръсването на последния гей парад в Москва. И това далеч не са първите случаи, сочещи, че зад гърба на активистите от руските секс малцинства стоят западни дипломатически ведомства.

Фактически по същия начин реагира германският външен министър Гидо Вестервеле. Обществеността в западните държави също е вземала страната на „потисканите гейове в Русия“. Стига да погледнем някои заглавия в американски и европейски вестници: „Гоненията срещу гейовете в Русия: от дранголника до Фейсбук“ („Република“, Италия); „Усилената борба на известен руски борец за правата на секс малцинствата“ („Ню Йорк таймс“, САЩ); „Хомофобия: Съветът на Европа трябва да накаже Русия“ („Монд“, Франция); „Демонстрация на гейове бе жестоко потушена в Москва“ (телевизия Бе Еф Ем, Франция); „Московските гейове се борят за общото дело“ (руската редакция на Радио франс ентернасионал, Франция); „Руски съд отново отхвърли жалба на лесбийска двойка“ (Ройтерс, Великобритания); „Похвала на Славянския гей парад“ („Гардиън“, Великобритания); „Ако сте с нас, знамето ви има седем цвята“ („Таймс“, Великобритания); „Гордостта на гейовете е посрамена чрез страх и заплахи“ („Таймс“, Великобритания); „Неофашисти и прекалени светци срещу първия гей парад в Москва“ („Либерасион“, Франция).

Сиреч, критикувайки Русия по този въпрос, медиите – в известен смисъл индикатор на нагласите в западното общество – проявяват смайващо единодушие с тамошните власти. Каква е причината? Помолихме за отговор експертите Максим Шевченко, Егор Холмогоров, Гейдар Джемал и Евгения Дебрянская.

Евгения Дебрянская, един от организаторите на гей-движението в Русия:

„Не усещам някаква подкрепа от страна на Държавния департамент. Според мен, от там изобщо не предоставят на руското гей движение някаква помощ, освен само декларативна. Да, през 90-те положението в тази сфера съществено се промени към по-добро. През 1993 г. бе премахнат онзи член от наказателния кодекс, който даваше възможност да се хвърлят хора в затвора заради тяхната секс ориентация, а през 1998 г. бе отменено и психиатричното преследване на гейовете. Всъщност обаче всичко спря дотук.

Не е изкоренена социалната дискриминация, включително ограниченията срещу гейовете, ако желаят да упражняват някои професии. Обществото е враждебно настроено спрямо начина им на живот. Пребиват ги, убиват ги. И в тази връзка още не е образувано нито едно дело.

Колкото до мен, отдавна вече не участвам в самото движение, но съм в течение на нещата. Въпросът е и там, че в Русия не се спазват конституционните текстове, според които човек може по-специално да изразява свободно своето мнение и мисли. Същото показва и фактът, че до момента не се е състоял нито един от насрочените гей паради. Милицията и до днес не е гарантирала сигурността на тази неголяма маса от хора. Точно тук е разликата със ситуацията в Европа. Там също има доста хомофоби, но полицията успешно се справя с охраната на подобни прояви.

А нашата страна, която демонстрира, че не може да гарантира сигурността на 200 души, претендира да организира масови международни прояви като Олимпиадата в Сочи например. Което отново поражда съмнения дали Русия може да го стори.“

Максим Шевченко, член на Обществената палата на Русия:

„По повод тази ситуация ще кажа следното. Тая Лейди Гага е просто една к****, просто е неприлично човек да я слуша, дори да я гледа. И бих свършил дотук, ако не беше откритата намеса на САЩ, които подкрепят хомосексуализма в Русия. Това не е случайно. Всъщност си е направо интервенция на неолибералното общество. Целта е да бъдат разрушени традиционните основи на руското общество, естествената гендерна природа, да се превърнат хората в същества, зациклени върху сексуалните и психичните изживявания.

Защото ни натрапват хомосексуализма – та това е елемент от сатанинския езически разврат, служение на демонизма. Затова трябва да даваме твърд отпор на тази експанзия.

Разправят ни, че тези малцинства били някакси потискани. Нима е така обаче? Личната сексуалност си е частна работа на всекиго. И у нас никой не е преследван заради някакви лични симпатии. Но щом това се изнася в политическото пространство, вече престава да е лична работа на някакви индивиди.“

Егор Холмогоров, политолог:

„Лейди Гага е прочут пропагандатор на интересите на някои сексуални и политически групи. И тъкмо скандалното й поведение изцяло замества съдържанието в песните й. Не случайно, а тъкмо затова днес тя е главната „звезда“ на шоубизнеса. И я използват за пропаганда на хомосексуализма, което демонстрира крайната степен на израждане, носена от западната цивилизация.

Съответно и ние сме подложени на такъв натиск. Не бива в никой случай да правим отстъпки на Запада по този въпрос. Бездруго си имаме много нерешени и остри проблеми, а в противен случай може да се сдобием и с още един. Ако дадем допълнителни права на една маргинална група, това може да формира критична маса в обществото.

Какво става всъщност? Някои желаят гейовете да получат специални привилегии. Исканията им изглеждат точно така. Защото не става дума някой да им се навира в леглата. Те настояват да им се разреши да сключват бракове. Но бракът е къде по-важно и по-широко понятие, не е само леглото. Главното е стремежът на един мъж и една жена да затвърдят отношенията си. И тук основното е дали могат да създадат потомство. Което няма как да стане при еднополовите двойки.

Интересно е, че с доста малки изключения в западните елити има твърде малък процент хора от секс малцинствата. Затова пък те натрапват всички тия гей паради, та хората да се зациклят върху проблемите на педерастите. Ако гледаш на това с добро око, значи постъпваш, както е редно. Лоялното, коректното отношение към хомосексуализма е нещо като лакмус за лоялност. Неслучайно днешното сръбско ръководство се мъчи да докаже на Запада, че Белград е център на гей движението в Европа.“

Гейдар Джемал, председател на Ислямския комитет на Русия:

„Пропагандата на хомосексуализма е агресия срещу фундаменталните социални и биологични основи на обществото. Тя поставя под въпрос гендерната му сигурност и по-нататъшното възпроизводство на цивилизационната матрица. И ако тази пропаганда има успех, след две-три поколения положението с тоя проблем става пълен боклук, такова общество направо го отпиши.

В този смисъл въпросното явление е като червен парцал, размахан пред исляма с неговата биозащитна и правилна организация, предполагаща отговорност на мъжа като защитник и подчинено положение на жената. Също и другите форми на агресия срещу традиционното семейство – феминизмът, матриархатът и т. н., които подразбират вместо покорни жени тъй наречената разкрепостеност, разни мъже „мамчета“ и т. н.

В Европа ясно личи как всичко това напредва през последните десетилетия. И какво виждаме? Че в много случаи западната цивилизация демонстрира как европейските мъже направо не могат да поемат ролята на воини, защитници. Войнственият дух се топи успоредно с пропагандата на слободията, която измества жизнените ценности и диктува чужди интереси на обществото. И ето че според учените още през 1990 г. нивото на мъжкия хормон тестостерон в кръвта на германците е спаднало четири пъти спрямо 1943 г.

Ето защо виждаме как примерно в Афганистан рота германски военни се разбягва, щом види група талибани. И за Европа това се превръща в правило, показващо, че тя изчезва в предишното си значение като исторически фактор.

Човек би рекъл, че тогава самите американци рискуват да станат жертва на собствената си пропаганда. Там обаче процесът е поставен под строг контрол. Центровете на хомосексуализма са разположени главно по западното крайбрежие от Сан Франциско до Лос Анжелис. В други райони на САЩ, в Средния Запад например, стига да намекнеш, че някой е хомосексуален, и може да ти отрежат топките. И то не само местните пуритани. В САЩ има към 30 милиона души, активно мразещи феминизма и хомосексуализма, също и други защитници на обществото от разрушителната пропаганда. Тъй че там процесът донякъде е под контрол. Щатите използват хомосексуализма, за да рушат традиционните общества в други държави.“

БТА

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.