МВР – рекет под формата на дарение и бой по съда

Вътрешният министър Цветанов за пореден път обвини съдиите, че спели и ядели през почивните дни, докато хората от МВР работят, за да хващат банкови обирджии, които били пуснати от същите съдии.

Сред задържаните имало с условни присъди (това не означава, че съдът е виновен), имало и пуснати под гаранция. МВР не каза имената на задържаните, поради което не може да се провери кой кога е пуснат, и дали от съда или по споразумение с прокуратурата.

Цветанов пак злепостави съдиите. Веднъж вече той хвърли на тях вина за леки присъди, които се оказаха споразумения с прокуратурата. Сега не казва имената на задържаните, но твърди, че са пуснати от съда. Истината ще излезе наяве.

Но една друга истина излезе наяве – вестник “Сега” получи отговор на питанията си за даренията на МВР в последните две години. Сред дарителите се оказват разследвани фирми и отделни хора. Например фирми на Христо Ковачки даряват редовно МВР с гориво, пари. Например неговият ТЕЦ “Бобов дол” е дарил за 2 години 15 000 л гориво.

Фирма “Юлен”, която стопанисва ски-пистите в Банско, се оказва също голям дарител на МВР с гориво и др. Сега кабинетът ще й узакони незаконно построени писти и лифтове. Фирмата сигурно е дарявала по-сериозно и други министерства и Бог знае кого…

Едни от най-големите дарители са “Лукойл”, “Булгартабак”, големи фирми, бирени компании – с пари, с гориво и какво ли не. За последната година МВР е получило повече дарения, отколкото за предишните 4 години. Работата намирисва на полицейски рекет. Не стига рекетът на пътя, ами…

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.