Ритни камбаната с финес!

Румен Белчев

Ние, българите, обичаме държавата си. И тя ни обича!

И тъй като държавата е географско понятие, а географията не е подвластна на чувства, на нея й дай хоризонтали и вертикали, нас ни обичат нейните представители. Хората, които твърдят, че сме техни представители, защото ние сме ги били избрали. Което е вярно – вярно е, избрали сме ги. Какво не прави човек срещу някой лев!

Е, срещу някой лев от нашите данъци хората, които ни обичат, се замислиха как да облекчат битието ни на данъкоплатци – депутатът Любен Корнезов внесе проектозакон за евтаназията.

Не е зле като замисъл – нека прочетем пространното му интервю за „24 ЧАСА“! Тайнството на живота намери най-после своето обяснение в откровенията на професора – „Животът е да бъдеш полезен за себе си и за околните, а не да го превръщаш в проклятие“.

Два милиона пенсионери ще му бъдат благодарни за внасянето на тази яснота около битието им!

Репортерката задава логичния въпрос дали евтаназията не е намесване в божиите (във вестника думата „Бог“ кой знае защо  се пише с малка буква) дела, на което получава потресаващо откровение: „Ако вярваме на Светото писание, и Христос е бил евтаназиран (…) И когато вижда неговата агония на кръста, той моли един римски войник да го прониже с копие“. Кой вижда и кой моли – не става ясно, както казват юристите – може да се направи обосновано предположение, че самият Христос е помолил да бъде прободен.

Тридесет сребърника на този, който открие такава молба в което и да е от четирите евангелия! Може и в евро!

И от какъв зор точно в най-подходящото време за скачане от високи етажи и покупка на два метра въже уважаваният юрист предлага този закон? Всичката Мара втасала, до евтаназия я докарала, така ли?

Има рима и май че е вярно, но да не влизаме в дискусии, а да продължим с икономическите аргументи. За целта разгръщаме братското на часовия вестник издание, „ТРУД“ – „В Швейцария помагат да умреш срещу 6000 евро“.

След като станахме дестинация на алкохолен, ще станем дестинация и на погребален туризъм – чудничко! Веднага си представям рекламата – „Виж България и умри“ или още по-добре – „За да пукнеш – виж България!“

Мислите, че злоупотребяваме? Отнюд, както би рекъл прадядото на г-н професора, Иванчо Йотата – хайде пак да почетем историческото интервю: „В закона не се фиксира, че важи само за български граждани.“ Тук, предполага се, е почувствал капанчето и е добавил: „Но не съм предвиждал екскурзиите на смъртта“… А какво е предвиждал, след като е предвидил от услугата да могат да се възползват „всички граждани, които се намират на територията на България“ („ТРУД“)?

Дайте да си го преведем на чист български – след като престанем да произвеждаме брутен национален продукт и да плащаме данъци, ставаме безполезни за държавата. Така че – за нея ще бъде много по-добре да си ни разкара по хуманен начин (кучетата поне първоначално само ги кастрират), а освободените от поданици бъбреци хуманно да продаваме на нуждаещи  по света!

Да бъдем благодарни на избраниците си, които ни дават възможността не само да ритнем камбаната с финес, но и за последно да допринесем за благоденствието на държавата!

От в. „Стършел“ и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.