Лозунги няма да уволнят Бойко, ама нещо май…

Като се появиха плакатите “Ще уволня Бойко Борисов”, всички медии се втурнаха да търсят кой е тоя, дето ще го направи. Очевидна рекламна кампания, я на някоя политическа  партия, я на някой производител на колбаси. Така или иначе – голямо вълнение, като че ли властта ще падне. Обвиниха студентите, които направиха страница във Фейсбук „Ден без Бойко Борисов“. Не бяха те обаче.

Плакатите с този надпис се появиха на няколко места в София, но тук-там веднага бяха свалени, даже с изрязване с нож, а не по нормалния начин.  Властта е пъргава и не спи. Кучетата на премиера нямат чувство хумор и търпимост.

И сайтът uvolnenie.org, в който се появи същият лозунг, беше хакнат, стана недостъпен за няколко часа, след като се разчу, после се оправи. Как така такива шегички с премиера? Но от интернет няма как да изрежеш лозунг с нож.

След всички тия вълнения самият Борисов важно каза: “Мен ме назначава народът и той ме уволнява, а не билбордове и подобни.” Браво. Ама защо беше тогава това вълнение и рязане на плакати?

Близо е до ума, че точно народът уволнява Борисов. Той го и назначи, но премиерът от време на време забравя, че е избран с 1,6 млн. гласа – 1/3 от гласоподавателите. Че и в парламента правителството му е на малцинството, и се крепи с гласовете на ксенофобска националистическа партия, както я наричат в Европа.

Така че уволнението му е съвсем лесно. Може да се случи още преди следващите избори.

Сега обаче се задава нов вот на недоверие, сините ще гласуват против, заради Цветанов. “Атака” още се ослушва какво да каже по въпроса и какво да спазари задкулисно. Ако не се спазарят, уволнението може да дойде съвсем скоро.

Сервилните към премиера владици от църквата му създават погрешно чувство, че Началника отгоре (така Борисов нарича Господ) е благосклонен към него.

Признанието от Господ не е равно на признанието от владиците, които се скъсват да хвалят премиера, че им бута пари за храмовете и разнася мощи като погребален агент.

Дали Господ се радва на магистрали и спортни зали?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.