Цвъ-ковото МВР се хвали с чужда пита, а мълчи за убийството на Яна

На специална пресконференция представители на полицията заявиха, че медиите пишели свободни съчинения за 28-годишната Яна, удушена в парка, недалеч от стадион „Васил Левски”.

Това стана на шестия ден след убийството. Толкова време беше нужно на МВР да отговори на вълненията на обществото, че в парка в центъра на София вилнеят убийци. Разбира се, те не са разкрити, дори приятелите на Яна не са разпитани до този момент.

Толкова дни бяха нужни на ченгетата  да отговорят на лавината от гняв на младежи в интернет, че не се обръща внимание на смъртта на това момиче, а медиите пишат глупости.

Заместник-директорът на СДВР Ивайло Спиридонов съобщи, че от полицията не е подавана информация на средствата за масова информация.

А защо не е подавана, бе Спиридонов?

Същевременно той обвини медии, че тиражират свободни съчинения и в интернет цари „масова истерия“ по случая с намереното тяло на 28-годишна жена в Борисовата градина.

Хем не давали инфо на медиите, хем те съчинявали. А те не съчиняват. Те звънят на свои хора в полицията и пишат това, което научават от тях. А те казват, че това е клошарка, наркоманка и т. н., което не е вярно. Тоест- това са полицейски съчинения. Не медийни.

Не, няма оправдание за свинщините на медиите. Но българската полиция е изключително нагла. За нейната некадърност винаги има оправдания – или съдът ще й е виновен, или медиите.

Т. нар. Цвъ Цвъ тия дни се похвали с шумна пресконференция какви бандити, дето източвали карти за банкомати е изловил, при международна акция с Интерпол и Сикрет сървиз на САЩ. В тази акция заслуга Цветанова няма никаква – от чужбина са подали информация кои наши бандити искат да бъдат арестувани.

Както признаха и от МВР – тези лица дотогава не са били разследвани в България. И естествено чуждите служби са благодарни, защото у нас са хванали разкритите от тях бандити.

И Цвъ Цвъ се хвали, американският посланик го хвали. С чужда пита бащин помен – има една поговорка.

А за убийство на пъпа на София Цвъ Цвъ мълчи. И обвинява медиите.

Що не се похвали, че е заловил убийците на Яна, вместо да се пъчи с чужди разследвания? И тъй като случаят стана обществен въпрос заради бездействието на полицията, нищо чудно сега ченгетата да хванат някой невинен неин приятел и да го покажат като убиец. Да рапортуват, че са хванали убиеца. И съдът да го пусне поради липса на доказателства.

Докато обществото не проумее, че в МВР са лъжци и наглеци от горе до долу, няма да има промяна в разкриването на престъпността.

–––––––

За пояснение на някои читатели – коментар, който е подписан с името на изданието, е редакционен коментар, т. нар. editorial, който изразява мнението на редакцията. 

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.