ГЕРБ ползвали руски въпросник за предизборно каляне. Червен шаман ги защити…

Червеният шаман Димитър Гронев разкри тия дни, че въпросникът на ГЕРБ, който в Русе ползвали предизборно (виж тук), не е съчинен от тях, а е публикуван в издание на Московския държавен университет през 1999 г. Текстът с въпросите се нарича „Чисти и кални технологии на изборите“. Той подробно обяснява за него в интервю за “24 часа”.

Този факт е послужил за една манипулация – оневиняване на ГЕРБ. Вестникът е сложил заглавие “Изпързаляха Плугчиева. Чудовищните въпроси не са на ГЕРБ, а на руски автор” (виж тук). Смисълът се свежда до това, че едва ли не това е клевета на червената депутатка Плугчиева, ГЕРБ са невинни овчици, а това пъклено съчинение е руско (както и предположиха много читатели във форума на e-vestnik този въпросник носи почерка на КГБ). Въпросът обаче не е кой е съчинил въпросника, а кой го използва.

И в случая ГЕРБ очевидно го използва.

Първо доказателство за това е няколкоседмичната кампания срещу Меглена Кунева, очернена по него по всичките 81 точки във вестници като “Шоу”, “Уикенд” и “Торнадо”. Основно с клевети и измислици. Или с автентични факти – че пред дома й в квартала убили двама наркодилъри – ерго, тая има нещо общо с наркоразпространението. Кунева е само пример, очевидно въпросникът се попълва за всички политически противници.

Червеният шаман Гронев в интервюто си развива идеята, че този въпросник е нещо нормално в предизборната борба, в него няма нищо скришно и нищо страшно, какъв тук ГЕРБ.

Ами такъв. Ако стари изборджии като Гронев смятат това за нормално, ако червените и герберите са го превърнали в политика, нормалният човек трябва ли да го приеме?

Добре, вие каляте, ама не искайте от нас и да се радваме на това и да ви ръкопляскаме колко сте умни.

–––––––

За пояснение на някои читатели – коментар, който е подписан с името на изданието, е редакционен коментар, т. нар. editorial, който изразява мнението на редакцията. 

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.