Да изпържиш извънземно

Румен Белчев

Те вече са тук! Надничат от тенджерите ни, съскат в ютиите ни, облъчват ни през телевизорите ни, управляват действията и чувствата ни, събират ни данъци и такси!

Погледнете се в огледалото – може би и вие сте извънземно! Всъщност няма нужда – извънземните са досущ като нас. Единствената разлика между тях и обикновените земни хомо сапиенси е, че те никога не са доволни от нас и от време на време ни бъркат с кучетата си.

Характерно за извънземните е, че не познават земните обичаи. Едно такова извънземно, управляващо държавата Беларус, според „МОНИТОР“ заявило, че „няма да допусне безпорядък по време на церемонията като „пляскане, тропане и мълчане“… Как да се държат присъстващите така, че да не го ядосат е оставено на тяхното въображение. Във всеки случай – има арестувани.

Друго едно извънземно, явяващо ни се като президент на държавата България, заяви дословно в сайта на президентството си, че за два мандата било отрязало 3 100 лентички. С хиляда и сто повече от другото управляващо извънземно, което е кръцнало само 2000.

Намесата на трето извънземно, представящо се като С. Станишев от България, внася още по-голямо объркване – в интервю за „24 ЧАСА“ то заявява: „Ще искам процент от лентичките на премиера Борисов“. Очевидно лентичките имат някаква стойност за извънземните, та да си ги мерят така настървено – като религиозен, а може би дори като сексуален фетиш.

Друга особеност, по която можем да разпознаем извънземните, е неистовото им желание да смъкнат колкото се може повече левчета от нас – извънземните, завзели Софийския университет например, са измислили нова такса – „30 лв. да ти признаят матурата“ – според „ТЕЛЕГРАФ“. На извънземния разум се сторило нелогично кандидат-студентите, които се явяват на изпити, да плащат трийсетачка, за да покрият разходите за проверители и квестори, а явяващите се само с диплома, по които няма никакви разноски – да не плащат нищо. И разпоредило – и те да си платят!

Извънземна логика – кво да ги правиш!

Все пак да се запишеш за студент е десетки пъти пъти по-скъпо, отколкото да отидеш да се напукаш като извънземно край морето – „70 ст. такса алкохолен туризъм в Слънчев бряг“ – разкрива ни „24 ЧАСА“. За тия, които любопитстват каква е тая такса, вестникът уточнява, че била „инфраструктурна“.

Междувременно нещо извънземно се яви над Бояна за радост на „СТАНДАРТ“ и гадателката Теодора. Според нея  „точно появата му над квартала, в който е резиденцията на премиера Бойко Борисов, показва, че той е обединител на нацията. Защо не се появи в Плевен или Смолян? Бойко Борисов е богоизбран и тази сила, този дух, който носи, е от друга цивилизация.“

Гадателката знае, че има и скептици, затова ни избожда очите с живи факти: „Само да допълня, че и в моя дом се появи НЛО в един тиган. Няма да забравя датата – 22 март в 14,30 ч. Тиганът беше нов и когато пуснах вода да го изплакна, се появиха в него ясни концентрични кръгове, които си смениха цвета, преливаха. Показах го и в телевизията…“

Кое е показала – тигана или извънземното? Ако е извънземното – добре, значи земната му експедиция не е приключила в тигана. Ако е тиганът – остава да виси въпросът – какво е станало с извънземното? С какви подправки е приготвено? Кой го е излапал после? Дали е било панирано или просто изпържено?

Сигурно е последното – и нас напоследък все някой гледа да ни изпържи – я КАТ, я данъчните, я други извънземни …

От в. „Стършел“ и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.