Спектакъл за балъци с новата зала

Опашките за пропуски пред новата зала. Снимка: от тв екрана

Властта изглежда усеща някакво неясно напрежение в близост до задника си, та предприема какви ли не щуротии.

Спектакълът с новата спортна зала, обаче, трябва да му обърнем специално внимание.

Залата събира 12 500 човека.

На 25.07 безплатно се раздават 5 000 билета за приятелския волейболен мач България – Сърбия. Понеже билетите са безплатни има ограничение – дават се по два на човек.

Изведнъж – изненада – 5 000 билета свършват за около половин час. Дайте да сметнем – 30 минути по 60 секунди = 1800 секунди. Т.е. един билет заминава за една трета секунда. Я пробвайте да късате по два, по два от кочана с такава скорост. По-интересното е, че през това време пред касите трябва да се извървят 2500 човека.  Наистина, ако касите са повече от две, може и да се постигне такъв дебит на билетчетата, но в новината на bTV се споменава, че билетите на няколко пъти са свършвали и са чакали да докарат нови.

Едва ли някой се съмнява, че е имало и билети, запазени за „свои хора“ от касиерки, дребни мениджъри и т.н.

Ако един човек заема 50 см на опашката и опашката е широка средно трима човека (това е консервативна оценка, вижте репортажите, хората са по-рехаво разположени), то всеки от първите 400 метра опашка би трябвало да вземе билет.

Това определено не е случая и става скандал.

Моята теория е, че билетите са били много по-малко (толкова са останали след връзкарите), защото опашка от 2500 човека, която може да прибере 5000 билета е за половин-един час е нещо много по-внушително от това, което се вижда по телевизията.

И тук идва кулминацията на спектакъла – кой бе, синковци ви дава билетите, кой ви построи спортната зала, а?!

Ентусиастите от „Стандарт“, малко прекаляват, като обявяват – Бойко нареди: Още 10 000 в новата зала .

Всъщност, става дума за Още 5000 безплатни пропуска за откриването на „Арена Армеец“.

Подходът е елементарен. Първо, създаваш проблем на празно място, а после великодушно го решаваш и така ставаш героят-бащица на отечеството.

Чакам да видя новината как 12 000 човека са стигнали в събота до залата и как са си тръгнали от нея. Айде на бас, че ще има интересни изпълнения пак по телевизията.

PS. Теорията за връзкарите, подкрепени от лекото разсейване на ББ, който иска да излезе като спасител накрая, се потвърждава и от това, че втората серия от 5000 билета свършва за 3 часа и половина.

От блога на Константин Павлов Бели байтове за черни дни

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.