Живопис върху фотография – изложба в хотел „Хилтън“ в София

Изложбата „Една мечта да бъде...” пресъздава света на невинността и детството в Арт Галерия Анима – Хилтън

„Една мечта да бъде…“ – фотограф – Диляна Флорентин, художник – Анна Панайотова

Да се върнеш в детството, да усетиш радостта от малките неща и цветовете, да дадеш воля на въображението, да се потопиш в свят на мечтите без граници… Това е посланието на изложбата „Една мечта да бъде…” на художничката Анна Панайотова и фотографката Диляна Флорентин.

Голямоформатни портрети съчетават изразните средства на черно-бялата фотография и живописта (т.нар. „микс медия”), украсяват фоайето на столичния хотел Хилтън, и връщат посетителите в света на детската невинност. Сърдити, усмихнати, замислени или дяволити, детските лица създават усещане за една позабравена реалност, в която въображението и мечтите управляват света. Ядосано момченце язди дървен кон, с който сякаш отива на война, кокетка с дамски обувки на токчета позира пред нарисувания силует на Айфеловата кула в Париж, дете лови риба в многоцветна река… Платната от изложбата са превърнали фоайето на хотела във вълшебно пространство, което те връща назад във времето.

"Една мечта да бъде..." - фотограф - Диляна Флорентин, художник - Анна Панайотова

"Една мечта да бъде..." - фотограф - Диляна Флорентин, художник - Анна Панайотова"Една мечта да бъде..." - фотограф - Диляна Флорентин, художник - Анна Панайотова"Една мечта да бъде..." - фотограф - Диляна Флорентин, художник - Анна Панайотова"Една мечта да бъде..." - фотограф - Диляна Флорентин, художник - Анна Панайотова"Една мечта да бъде..." - фотограф - Диляна Флорентин, художник - Анна Панайотова"Една мечта да бъде..." - фотограф - Диляна Флорентин, художник - Анна Панайотова

„Чрез децата и детския поглед сме се опитали да накараме хората да се замислят какво са загубили и какво губят в ежедневието, в забързания живот, който живеят…”, казва Анна Панайотова. Освен художник, тя е и собственик на Арт Галерия Анима. В биографията си има 10 самостоятелни и 50 общи изложби, на които представя основно живопис, макар да ползва и други изразни средства и медии като стъкло, графика, инсталации.

Диляна Флорентин е фотограф, занимаващ се със заснемане и пост продукция. Името и е добре познато във фотографските и модни среди тъй като снима за няколко български списания. Възприема фотографията като изкуство, емоция и начин да изразиш себе си.

Съвместната работа на двете авторки „Една мечта да бъде” може да бъде видяна в Арт Галерия Анима – Хилтън до двадесети август.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.