Светльо – президент! Боли гъзът, наистина

Светльо от „Хиподил“ се кандидатира за президент. Е, много българи поне ще има за кого да гласуват с кеф, без да правят компромиси или да избират по-малкото зло.

Поколението на 20-30-40-годишните, отвратени от политиката, със сигурност ще изберат бунтаря, който пее цинични песни.

По подобен начин навремето се кандидатираха писателите Иван Кулеков и Христо Бойчев и дори събраха към 70 000 гласа на изборите. Тогава имаше друг проблем – остра поляризация на обществото. Кулеков и Бойчев разведриха малко атмосферата и свалиха напрежението с кодошлийската си кампания.

Сега няма такава поляризация. Сега има разочарование от всякакви партии. И „Светльо енд дъ леджендс“ спокойно могат да изпеят на предизборна сбирка „Боли ме гъза”. http://www.youtube.com/watch?v=MvVEoCDuBII

И с две такива песни Светльо може да събере повече гласове от някои други кандидати. И политиците да ги заболи гъзът, наистина.
За последните години се изредиха все костюмирани политици, които се изказваха важно с отрепетирани жестове. Резултатът е отвращение от политиката.

С какво ще бъде по-лош един президент като Светльо? Поне няма да говори йезуитски и демагогски.

Когато премиерът Борисов, например, се направи на важен, Светльо ще може да му отвърне – „Абе, както казвам в една моя песен – „Ела ми го фани”.

Проблемът е, че инициативният комитет е внесъл документите в Централата избирателна комисия, но феновете на Светльо още събират 7000 подписа, които са необходими за издигане на кандидатурата му.

Тъй като инициативният му комитет е много неорганизиран, нека феновете пишат в сайта на Светльо и в страницата му във Фейсбук, къде могат да отидат да се подпишат:

svetlio.bg
facebook.com/pages/

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.