Германeц спец на тютюневите фабрики проектирал нов завод „Кингс Табако” в Пловдив – за 45 млн. лева

Така ще изглежда бъдещата фабриика в Пловдив. Илюстрация: от проектантското бюро

Д-р Фрийдeман Ройтер – немски специалист и консултант с 30-годишен опит в изграждането на цигарени фабрики е направил проекта за нов завод на „Кингс Табако” в Пловдив.
Новата българска цигарена фабрика ще струва 45 млн. лева и ще заработи през 2012 г. Тя е първата, която се строи в България за последните 30 години. Досега „Булгартабак” е правил само модернизации и разширения на съществуващите фабрики в Благоевград, София и др.
Фирмата на германеца в момента приключва работата си по проекта най-голямата цигарена фабрика в света в Египет.

За оборудването на фабриката на „Кингс Табако” ще се конкурират само утвърдени фирми в тази индустрия – “GD”, “Hauni”, “ITM”, “Garbuio Dickinson”, “VIT”. Български фирми ще строят ителните дейности и ландшафтната архитектура. Към завода ще бъде изградена и модерна административна сграда, както и лаборатория за непрекъснат качествен контрол на суровините и готовата продукция.

Комплексът ще разполага с най-ново поколение технологично оборудване, за да покрие растящото търсене на цигарите на „Кингс Табако”. В момента компанията изнася своите марки в повече от 30 държави на 4 континента.
„Кингс Табако” се готви да пусне и нови марки цигари, за които също са нужни нови и по-модерни производствени мощности. В средата на септември в България ще бъде представена нова марка, която за половин година вече стана един от бестселърите в региона на Близкия Изток.
До средата на 2012-та година, когато ще заработи новият завод на „Кингс Табако”, предстои да бъдат разработени още 5 нови бранда. С тях най-бързоразвиващия се цигарен производител ще търси лидерската позиция на пазара у нас.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.