Дянков и Цветанов се борят за сърцето на лидера си… Времето на Живков ли се връща?

В интервю за Нова телевизия Цветан Цветанов заговори за себе си в трето лице, както говорят кралете. Цветан Цветанов това, Цветан Цветанов онова… От тази болест се разболяват много български политици на власт. Не е първият.

Но е първият при демокрацията, който едва ли не се обяснява в любов на своя вожд и го венцехвали, както навремето говореха ласкателите на Живков.

За партията ГЕРБ той каза неща, които напомнят времето на БКП:
„Цветан Цветанов: Силата на ГЕРБ знаете ли кога е?
Водещ (Цветанка Ризова): Не.
Цветан Цветанов: Когато Борисов и Цветанов са заедно. Защото ние сме един тим и ние взаимно се допълваме. Той е лидерът, той е човекът, който всъщност олицетворява това, което трябва да реализираме като политики, но има много организационна работа, която трябва да се свърши“.
Цялото интервю изобилстваше с разнообразни ласкателствата към Борисов.

В същия момент друг министър – Дянков – седнал в друго предаване на друга телевизия – бТВ – заяви, че и той претендира за място в сърцето на премиера Борисов. Това стана в интервю за „Нека говорят”. Дянков с лека завист отговори на въпрос за съперничество с Цветанов, че той се познава с премиера от 10 години. Но и Дянков, макар само от 2 години да е до него, и той щял да се бори за сърцето му.
Нещо не е наред с тази партия. Всички се слагат на лидера, никой не му противоречи, чакат да им нареди какво да правят и тичат да изпълняват. И нямали нищо против да ги подслушват.

Това всъщност демократично управление ли е? Лидерът показва ревност и се бори да не допусне друга партия до никаква институция. Почти е смачкал всички медии и те го обслужват, някои, като вестниците на Делян Пеевски са надминали живковия печат.

Живеем в някакво продължение на живковизма с други средства.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.