Защо шефката на Софийски градски съд е записана на фалшив адрес в село до Каварна?

Сайтът „Биволъ“ поднесе нова изненада за съдия Владимира Янева, семейна приятелка на Цветанов, която беше посадена за шеф на Софийски градски съд.

Според проверка на сайта, тя има адресна регистрация в каварненското село Топола, ул. Седма 9А (виж накрая факсимиле от документа).

Преди три години софийска мебелна фирма завежда дело срещу Янева заради договор за изработка на мебели, по който има претенции срещу магистратката. От фирмата са съобщили за „Биволъ“, че Янева си е поръчала мебели, но не ги е платила, поради което са си търсили правата по съдебен ред.

Съдията по делото се опитва да призове колежката си, но не успява. Така се стига до издаването на удостоверение за настоящ адрес от СДВР от което става ясно, че съдийката всъщност има настоящ адрес на Северното Черноморие. Докато живее по документи на морето, Янева правораздава в Софийски градски съд, пише „Биволъ“.

След като съдът изпраща призовка на този адрес, кметът на селото отговаря, че няма такъв човек и такъв адрес. Справка в имотния регистър показа, че в действителност такъв адрес няма.

След като фирмата изгубила делото на първа инстанция се отчаяли и не обжалвали.

Това е нов поразителен факт за спорната съдийка. Оказва се, че тя вместо пазител на закона, е въжеиграчка, който си служи със странни хватки, за да си урежда личните проблеми.

Пред съда Янева е била представлявана от адвокат Десислава Добрева – същата защитаваше и вътрешния министър Цветан Цветанов по делата заведени срещу него за клевета.

Село Тополa се намира на осем километра от Каварна, край него има голф игрище и големи хотелски комплекси.

Цветанов отправи какви ли не упреци към съда, но неговото протеже се очертава като един от най-скандалните екземпляри от съдийското съсловие.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.