Излезе нов брой на сп. BIOGRAPH – тежък като тухла, 276 стр. + фотогалерия

Висоцки, с неизвестни снимки и истории за него. Плюс Ваня Цветкова, Дарина Павлова, Генко Генков, Фройд, Стефан Продев и др.

Хамлет или Дон Жуан, дисидент или алкохолик, бунтар или самоубиец? 28 страници от новия брой на списание “Биограф” са посветени на руския бард Владимир Висоцки. Това е първото българско издание с корица и голям очерк със сензационни и укривани досега истини за поета с китара. Публикувани са и снимки на Висоцки и театралната трупа “Таганка”, някои от които за пръв път виждат бял свят.
Вторият брой на “Биограф” е в още по-голям обем – 276 страници, което го превръща в рекордьор сред месечните списания у нас. Цената е 7 лв., но изданието е тежко като тухла, заради луксозния печат и хартия.
Специално 16-странично историческо приложение “Апокриф за Борис Трети” с автор писателката Леа Коен разследва митологизирания принос на българския монарх за спасяването на българските евреи и дава нова гледна точка към събитията от онова време.

Генко Генков - Генко Лудия, българският Ван Гог.

Генко Генков - Генко Лудия, българският Ван Гог.Владимир Висоцки на сцената на Сатиричния театър в София.Владимир Висоцки на сцената на Сатиричния театър в София.Владимир Висоцки на сцената на Сатиричния театър в София.Моамар Кадафи, лично заснет и описан от Георги Милков.Ваня Цветкова.Стефан Продев и Петър Увалиев 1992 г.Стефан Продев като кореспондент на БТА във Виетнам 1969 г. Снимка: Личен архивЗа космонавта Георги Иванов. На снимка - с Иван Славков.

В новия брой има очерци (плюс неизвестни снимки) за Дарина Павлова, художника Генко Генков, журналиста Стефан Продев, Зигмунд Фройд, Бил Гейтс, Муамар Кадафи, сина на Ален Делон Антъни и др. Интервютата в “Биограф” №2 са с актрисите Ваня Цветкова и Яна Маринова, столичния кмет Йорданка Фандъкова и космонавта Георги Иванов.
Освен писателката-дипломат Леа Коен, сред авторите в новия брой са Жанина Драгостинова, Миролюба Бенатова, Георги Милков, Албена Иванова и др.
Първият брой на “Биограф”, излезе на 20 август и стана едно от най-бързо продаваните списания у нас, тиражът му от 15 000 броя свърши светкавично, но издателите не допечатаха допълнителни бройки.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.