В Катуница гори, Борисов в Разград на мач… Агитка му вика „Бойко, курвооо”

На втория ден от размириците в Катуница премиерът Борисов се появи тържествено на мач на откриването на новия стадион „Лудогорец арена”. Да не пропусне и това важно откриване.

А за небивалите до момента в България сблъсъци край Пловдив премиерът се задоволи наставнически да каже, че това е криминален случай и полицията е изпуснала положението.

Такава арогантност като премиер може да си позволи само Бойко Борисов. През годините медиите съсипваха от критики един или друг държавник, който по време на тежки моменти и катастрофи си е позволил да се показва на някакви весели събития. Президентът Първанов например отиде на лов да другия ден след пожар във влака с много жертви и отнесе критики.

Един предишен премиер – Виденов – беше съсипан от критики, че се появил в новините как играе хоро на преглед на народното творчество в Копривщица, а край София в този момент се беше подпалил един военен камион и изгоряха 16 войничета.

Никакви медии не осъждат как се държи сегашният премиер Борисов. Чакаха го да се появи в Пловдив на четвъртия ден, с президента Първанов, може би подсетен от него, да ги представят като спасители на нацията.
Иначе Борисов ходи само на „подходящи места”. Без никакъв смисъл отиде една нощ до Сливен при полицаите, които преговарят с барикадирал се изкукал бодигард в една банка.

А сега, когато избухнаха тежки размирици в Катуница, той се направи на дръж ми шапката и писа оценки на полицията от разстояние.

Конфликтът в Катуница е национален проблем, който дойде като илюстрация защо страната не е приета в Шенген.

Дълбоко корумпирана полиция е оставила един клан (не цигански, а мафиотски) да прави каквото си иска. В момента, в който хора от този клан минават границата на търпението с демонстративно убийство, хора се вдигат спонтанно на бунт.

Присъединяват се агитки с расистки лозунги „Циганите на сапун, турците под ножа”. Положението излиза от контрол. Жандармерия пази без особен успех къщите на клана.

Един национален лидер трябва да се намеси веднага, лично.
И в тази ситуация премиерът Борисов казва, че това било криминален случай. И отива на мач и откриване на стадион…

Няма точни думи да се окачестви това отношение.

Впрочем, агитка на „Левски” на новия стадион го освиркала и крещяла „Бойко, курвооо”- по друг повод, свързан с левскарските агитки.

Това поне е някаква реакция, като няма друга.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.