Лумпени са, все пак. Едни и същи минаха на митинг на ВМРО, „Атака“ и БНС

Тинейджъри на възраст 16-18 години се разходиха из София на три последователни митинга – на ВМРО, на „Атака” и на Български национален съюз (БНС).

Най-напред в 10,30 на площада повикаха хората на ВМРО – „Против държавното нехайство срещу циганската престъпност”. Справедливо искане, но защо нехайството да е само „срещу” „циганската престъпност”? То си е нехайство към престъпността въобще. Като ти разбият колата или селската къща, полицията не си мърда задника не защото предполагаемият престъпник е циганин. Тя не го знае кой е и пак не реагира.

В 12 часа фашизоидът Сидеров, който имитира с речи и жестове Хитлер и Мусолини, повика и помаха с ръце от стълбите на БНБ пред докарани с автобуси няколкостотин, предимно млади лумпени, от провинцията. Раздали им фланелки и прочее, както си е редно. С тях се смесиха и софийски тинейджъри от първия митинг.

Момчета на възраст 16-18, които викат против циганите. Че какво са видели тези от цигани? Просто им се иска да потрошат и да изпочупят по нещо, да повилнеят. Футболни агитки, основани на този принцип. В такива мътни ситуации се намира и кой да им плати по някой лев за това.

Тинейджъри на антицигански протести в София. Снимка: в. „Дневник“

Сидеров, за разлика от ВМРО, отклонява гнева от властите. Те не са виновни, няма нехайство. Те са коалиционни партньори. И Сидеров насочва гнева към телевизията бТВ, към циганите.

Третият претендент да възседне гнева на лумпените – Боян Расате – ги събра на шествие 2 часа по-късно. Тинейджъри се запътиха от митинга на „Атака” към шествието на БНС. БНС поиска „засилено полицейско присъствие” в ромските райони и (!) „строги мерки срещу неправителствените фондации, които насаждат етническа омраза”. Леле, не БНС, „Атака” и ВМРО, ами фондации насаждали етническа омраза…

Организаторите на шествието на БНС заявиха, че това е „протест на българската младеж и целта им е да покажат, че българските националисти не са лумпени”.

Лумпени са, все пак. И псевдонационалисти. И псевдофашисти. Епигони. Евтини ментета. Също като маратонки „Adibas” и часовници „Sieko”, имитации на известни марки.

На площадите не излязоха кой знае колко. Но лумпените у нас са много. В образованието е проблемът. И т. нар. цигански въпрос пак до образованието се свежда. Но държавата в това отношение не предприема никакви действия, нито има някаква идея. Освен съкращенията на бюджета за образование от сегашното правителство на пожарникарския райх.

За да има повече лумпени и повече необразовани цигани, чието единствено препитание естествено се свежда до кражби. Но са много удобни по време на избори, да им купуват гласовете. И срещу тях да викат другите лумпени от трите митинга.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.