Другарят Борисов – голям учен и художник. И да тече помия във вестниците

В един ден се пръсна новината, че Бойко Борисов е станал почетен член на Съюза на българските художници, а негов портрет е нарисуван от художник. Художникът направи изказвания пред медиите, че ликът на Борисов трябва да е навсякъде, както на Кемал Ататюрк в Турция.

А защо не както на Тодор Живков? Или на Йосиф Сталин?

„Товарищ Сталин, вы большой ученый” – „другарю Сталин, вие сте голям учен“ – тези думи спонтанно изплуваха в съзнанието на по-старите поколения, като се разчу за художествените почести за Борисов.

Нищо случайно няма. На въпросния художник, автор на портрета на вожда Борисов, му е уредена изложба в парламента. И за да се вдигне шум, точно този портрет на Борисов бил махнат, защото сега имало избори и ще се тълкува като агитация. Да се види тия от ГЕРБ колко спазват закона и дори портрета на вожда си не допускат на изложба.

Това ако не е перверзия, здраве му кажи.

ГЕРБ официално е купил всички жълти вестници, които леят помия всеки ден срещу всеки кандидат за изборите, който не е от тях или от БСП – мълчаливо съглашателство да очерним всички останали.

Основата на съглашателството са вестниците на Делян Пеевски, плюс „Шоу”, „Торнадо” и др. В отчет за Сметната палата за изборите ГЕРБ официално съобщи, че плаща на 36 агенции за изборите, като сред тях са декларирани и издателите на „Уикенд”, „Всеки ден”, ТВ7 и др.

И докато от тия вестници се лее помия (как кандидатка за кмет във Варна била заснета на порноклип, как Кулеков и Бойчев правели „свирки отпред и отзад”, как Меглена Кунева е едва ли не наркодилър и т. н.), другарят Бойко Борисов стана голям учен и художник, но от принципност ГЕРБ не му пуска портрета на изложба.

Това е обществената и медийна среда, която роди правителството на бившия телохранител. Жълти вестници, които да оплюват де що има някой като каже нещо против борисовщината, и в същото време да описват в захаросани очерци сложната драма на мутрите и техните вдовици.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.