В десетката: Чудото на българската политика – днес правешкият гений бледнее…

Колаж: Владимир Дойчинов-Ладо

Чудото на българската политика е нейната обратна, геометрична прогресия. Ще поясня – в еволюцията маймуната бавно и с векове се превръщала в човек. В нашата политика в последните години се забелязва трайна тенденция към омаймуняване на политиците и то за жалост доста бързо.

Поглеждам сегашните първи мъже на държавата, с малки изключения вида им с нищо не ги отличава от труженици на гаровите перони….

И тук изобщо не визирам външния им вид! Първо защото никой не избира външния си вид и второ защото генетиката не е точна наука. Тук визирам общото им излъчване, визирам тяхната ангажираност към народа и съдбините му. И най-вече тяхното обръщение към този народ, който би трябвало да е техен приоритет или по-точно съдбините на този народ. Но не би!

Сигурно вече ЕГН-то ми е напреднало, но започвам едва ли не с умиление да си спомням за Тодор Живков – смешно ли ви е?!

Ами, смейте се …..

Но на мен вече не ми е смешно, особено след последния видео материал за изцепките на премиера

На пук на ‘сички вас, нещастни жалки електорални……

Тодор Живков не блестеше с произход или пък с речник, за физика да не говорим, но дори той от своя неоспорим пиадестал  НИКОГА, ама наистина НИКОГА не си е позволил да мисли или пък да действа напук на народа си!

Може не винаги да е взимал най-мъдрите държавни решения, къде притискан от великите сили, къде лъган от славните си умни съветници и съратници, или просто поради самонадеяност, но НИКОГА не е правил нещо с ясното съзнание, че ще навреди на народа си.

Та на фона на сегашните „чудеса в политиката“ дори правешкия гении бледнее ….

Имам чувството че напоследък политиците са във възрастта 3-4 група в детската градина

Не ме кефиш, няма да си играя с теб или дразниш ме ще ти направя напук и ще ти изсипя супата във врата!

Все си мислех, че за да си политик трябва да демонстрираш освен безпристрастност и зрялост и абсолютно уважение към избирателите си и към целия си народ, особено като имаш претенциите да си добър политик и да искаш да останеш на сцената.

Другото е смешно, жалко и недостойно.

Едно време всички заклеймиха Любо Пенев за супената реплика и то при положение, че той се прибра тук с фанфарите на победител и все още достиженията на този ни отбор няма изгледи да бъдат достигнати. Да ама Любо Пенев, тогава нямаше 30 години и нямаше претенциите да ръководи държавата.

А сега ….?

Сега върховните политици на тази държава заплашват народа си, че ще сключат някакви сделки напук на него!!!!

Напук на тези, които сме ги избрали, защото навремето и аз с надежда дадох гласа си за тях, белким се промени нещо в порочния синьо-червен диктат, кой да знае, че както казва оптимиста: „Винаги може да стане по-лошо!“ Напук на тези, които драпаме със зъби и нокти, за да оцелеем в кризата и въпреки напъните на държавата да ни закопае, напук!!!

Пак ще оцелеем – напук на вас!

Така да знаете!

Ние без вас можем – защото за разлика от вас не сме забравили от коя страна се хваща мотиката, ама вие без нас не можете – щото няма кой да ви хрантути!

‘ма няма да ми говорите така?!

От БлогА на Николай Хаджигенов, обикновен адвокат

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.