И со малце кютек

Румен Белчев

За сто години не мръднахме по-далеч от тая идея за политическо умиротворяване на страната. Щом се зададат избори някакви, тя се вади от гардероба, изтупва се от прахта, колосва се и се дава за изпълнение на пиарите, пиарките и пиарчетата.

Тръгват кандидатите из страната и започват кандърмата първо со кроце и со благо…

„Атакуват властта с 3D, смешки и куршуми“ – обобщава „СТАНДАРТ“.

Както би казало магарето Ййори – „Игривост! Песни и танци! Фаталност!“

Да продължим със стандартната газета. Кампанията повеждат „Асфалт ефенди“ и „Веско Маринов авер“ – така Жоро Бекъма представи премиера и шефа на предизборния щаб на ГЕРБ“… Нали беше забранено да се води предизборна кампания на чужди езици, ало!

Чужденците са на път да ни превземат изборите – „Капитан Америка пусна бюлетина със знак „Х“, за да гласува за Георги Кадиев…“ Има ли капитанът адресна регистрация и документ за уседналост?

Благините продължават да валят тук-таме и по места. „Яне раздава шарани срещу бюлетина“ – компетентно информира „МОНИТОР“ и добавя, че „Кунева агитира с 4 лв./км“. Скъпичко ù  излиза – с влак е по-евтино.

В Пловдив пък се явява и знамение – според „ТРУД“ „Котка носи късмет на Славчо Атанасов“. Котаранката кой знае как попаднала не другаде, а на сцената на Античния театър, докато кандидатът си откривал кампанията. И миналия път било така – само че котката била друга. Е, като пиарите не са намерили старата привърженичка, котки по улиците – много!

Във Варна котка очевидно не са успели да хванат, варненските котки са хитри и бързи, затова според „24 ЧАСА“ „Кирил Йорданов влезе с „Големия кораб“ в битката за Варна“. Става въпрос за песента, сакън, да не помислите, че е докарал кораб на площада!

„НОВИНАР“ пък се загрижва за здравето на столичани – „Стефан Софиянски – лекарството за столицата“. Става въпрос за четири пъти невинният бивш кмет, който след като напусна скоропостижно насред мандата си, отиде, та се кандидатира за депутат във Варна, поради липса на по-отдалечен от София град.

Така, в песни, танци, веселие, фаталности и кандърми върви кампанията.

А който не се поддава на предизборната агитация, си го отнася като стой, та гледай! „Пребиха мъж, отказал да си продаде гласа“ – четем в „ТЕЛЕГРАФ“. Ами като не разбира от кротцето и благото, ще си отнесе кютека – на ползу роду и местния кандидат-кмет!

И май само в „СТАНДАРТ“ можем да прочетем любопитното материалче „Партиите скриха спонсорите си“… Кой пие е ясно, кой плаща и поръчва музиката – ще се изясни по-късно…

Важното е, че в порноиндустрията всичко е дибидюс и прозрачно – „Мис Дупе взима по 300 евро за голи снимки“ – черно на бяло го има в „ТЕЛЕГРАФ“, гарнирано със снимка на друга миска, която според поясненията по-долу заработвала по същата тарифа…

Поне нещо от порнографията около нас да си има официално обявена цена!

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.