В десетката: Росен Плевнелиев, Кирил Йорданов и мафията ТИМ

Тихомир Митев (вляво) от ТИМ, кметът Кирил Йорданов и председателят на Общинския съвет на Варна Борислав Гуцанов правят първа копка на стадион в кв. „Младост“, 2007 г. Снимка: „Морски Труд“

Че сегашният кмет на Варна и настоящ кандидат кмет от ГЕРБ Кирил Йорданов е тясно обвързан с ТИМ и от години работи за ТИМ едва ли някой се съмнява, от години с делата си и с управлението на Варна той категорично е доказал това. Добре, че все още има няколко сдружения и независими медии които да разкриват безобразията и беззаконията които се вършат във Варна.

Стигна се дотам, че ДАНС привиква на разпити и разследва неправителствените организации и всички които се противопоставят на ТИМ по жалба на самата ТИМ за „държавна измяна“, явно мафията толкова се вживяла, че вече се мисли, че тя е държавата.

Появиха се няколко не толкова известни факти около най-скандалната сделка на ТИМ, „Алея първа“, която има за цел да даде почти цялата крайбрежна ивица на Варна на мафията. В тази сделка освен самите ТИМ и градската управа на Варна са замесени и държавни институции и лично кандидата за президент на ГЕРБ, Росен Плевнелиев, като министър на регионалното развитие и благоустройството.

Преди малко повече от година не друг а кандидата на ГЕРБ за кмет на Варна, Кирил Йорданов изнесе пред медиите скандално писмо лично подписано от Росен Плевнелиев за „Алея първа“.

Писмо на Росен Плевнелиев за Алея Първа

Алея първа. Снимка: свободинки – блог

Обърнете внимание за пасажа: „…дава предварително разрешение за извършване на укрепителни работи в урегулиран поземлен имот (УПИ) VI (стръмния клифов бряг) и строителство в УПИ XII, кв. 1, УПИ I и II, кв. 2 и УПИ I, II и III, кв. 3„. Ясно се вижда, че министерството на регионалното развитие и благоустройството, освен че дава разрешение за укрепителни работи в един имот, дава разрешение за строителство в пет други имота по крайбрежието на Варна. Няма как да подминем и факта, че единствената държавна институция която пряко отговаря за законността на строителството в България е Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК), която е пряко подчинена на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Другият факт станал известен съвсем наскоро чрез съда е, че ексминистърът и настоящ кандидат за президент от ГЕРБ Росен Плевнелиев е излъгал хладнокръвно Народното събрание по време на парламентарен контрол за да защити интересите на ТИМ.

Идват избори, гласоподавателите имат нужда от информация за да могат да направят най-добрият за тях избор. Нека всеки сам си направи изводите за Кирил Йорданов и Росен Плевнелиев.

Факсимиле от писмото на министър Плевнелиев, което развързва ръцете на тимаджиите.

От блога на Кирил Кирилов Гледни точки

––––––––
Бел. ред. – освен автора, групировката ТИМ е определяна като мафия от германския разследващ журналист Юрген Рот и в грами на американските посланици в София в последните 5 години. Например В дипломатически доклад от София, адресиран до Държавния департамент и до ЦРУ от посланик Джеймс Пардю през 2005 г., групировката ТИМ е определена като „групировка на организираната престъпност“. „ТИМ се занимава с широк спектър от криминални дейности – изнудване и рекет, заплахи, проституция, залагания, трафик на наркотици, кражби на коли и трафик на крадени автомобили“ – пише Пардю. Според него „ТИМ и дъщерната им бизнес империя са една от най-големите и сериозни икономически грижи на България“.
Виж цялата грама в оригинал в „Уикилийкс

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.