Овце и прасе в предизборния клип

на Светльо Витков

В страницата си във „Фейсбук“ кандидат-президентът Светльо Витков излезе с обръщение към привържениците си, с които общува чрез интернет: „Все повече родни „светила“ и „величия“ ще започнат да обясняват по телевизията, че Интернет и Фейсбук не играят роля в тези избори! Както и, че хората в Нета са пасивни в действията си! С една единствена цел, да ви разубедят и да ви накарат да повярвате, че няма смисъл да станете и да отидете да гласувате! Майната им, на всички шибаняци, които обясняват какви сме! Нека да им покажем какви сме на 23ти!“

Заедно с обръщението Светльо пусна в интернет и предизборния си клип-песен, пълен с овце и прасе. Видеото „Ново 20“  (20 е номерът на бюлетината, с която Витков ще участва визборите) завършва с надпис „Купуването и продаването на овце не е престъпление“.

Главен герой  в клипа,  издържан в традициите на популярната група „Светльо & The Legends“, е  прасе, с което Витков се бори на фона на текста, гласящ: „народни дупетати, партийни членове, не може алчността ви да се наяде. Нека ви застигне протестният ни вот, с бюлетина 20 целият народ“.

През цялото време кандидат-президентът е заобиколен от стадо овце. „Дори да нямаш нищо, пак имаш своя глас. Никога не ставай толераст“, гласи припевът на песента.

Видео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.