Арнолд Шварценегер се вози в бронирания джип на Иво Каменов от групировката ТИМ

Тежко бронираният джип на Иво Каменов, в който се е качил Арнолд Шварценегер. Снимка: Булфото

Филмовият екшън герой и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер се вози в България в бронирания джип на Иво Каменов от групировката ТИМ. Това разбра e-vestnik от свои източници, след като сайтът bivol.bg публикува разследване, че хора на ТИМ охраняват Шварценегер.
Двама от главните босове на ТИМ Иво Каменов и Марин Митев използват всеки по няколко джипове и лимузини с еднакви цифри, които се различават само по буквите в регистрационния номер.
Джиповете с номера 4400 са на Марин Митев, а с номера 4401 – на Иво Каменов.
Шварценегер беше посрещнат на летището с джип „Мерцедес“ с номер С 4401 ХА. Както се разбира от разследването на „Бивол“, охраната е поета от фирма на ТИМ.
Следва текстът от „Бивол“:

Арнолд Шварценегер, охраняван от охраната на Иво Каменов от ТИМ. Снимка: Булфото.

Актьорът и бивш политик Арнолд Шварценегер, който е на снимки в София е охраняван от гардове на фирма свързана с ТИМ. На фотоси от посрещането на аерогара София, публикувани в българските медии, ясно се вижда джипът с номер С 4401 XA, регистриран на фирма на варненската групировка. Твърди се, че джипът е брониран до степен 7b, което е рядкост в България.

На друга снимка плътно до Шварценегер стои кикбоксьорът Тодор Тодоров, състезател на СК „ТИМ“ и гард във фирмата „Сарк груп“, основана през 2004 г. от Красимир Александров, бивш шеф на охраната на боса Марин Митев. Сега „Сарк груп“ е собственост на Росен Няголов, бивш отговорник в ТИМ-СОТ.
ЕООД-то явно печели добре от охранителна дейност, защото през 2007-ма е дало 1,4 милиона лева кредит на свързания с ТИМ „Холдинг Варна“ и още 1,2 милиона на „Св.св. Константин и Елена холдинг“ при лихва от 1% месечно. Това е записано в публичните отчети на двете дружества.

Охранителната дейност на варненската групировка е разпределена в няколко фирми, като най-известната е ТИМ ЕООД. Тя предлага VIP услуги на територията на България и в чужбина, става ясно от уеб страницата tim.bg.
Освен охранителни услуги, ТИМ предлага и обучение за гардове в „ТИМ Секюрити Академи“ във Варна, която разполага със свое стрелбище. Там тренират гардовете на „Сарк груп“.
Вчера в медиите излезе новината, че на същото стрелбище „Комбат“ се е самопрострелял смъртоносно млад мъж на 25 г.

Арнолд Шварценегер в София. Снимка: Булфото.

От офиса на студио „Ню Бояна“ не отговориха на запитване на „Биволъ“ коя точно е фирмата, наета за охрана на звездите, пристигнали в София за снимките на филма Непобедимите и по-конкретно на Арнолд Шварценегер.
В дипломатически доклад от София адресиран до Държавния департамент и до ЦРУ от посланик Джеймс Пардю през 2005 г. групировката ТИМ, която сега охранява бившия губернатор на щата Калифорния, е определена като „групировка на организираната престъпност“. „ТИМ се занимава с широк спектър от криминални дейности – изнудване и рекет, заплахи, проституция, залагания, трафик на наркотици, кражби на коли и трафик на крадени автомобили“ – пише още Пардю. Според него „ТИМ и дъщерната им бизнес империя са една от най-големите и сериозни икономически грижи на България“.

Двама от основателите на ТИМ Марин Митев (вдясно) и Иво Каменов на откриването на свой хотел в курорта „Св. СВ. Константин и Елена“. Снимка: в. „Черно море“

Източник: wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#parA

Премиерът на България Бойко Борисов, който е бивш състезател по карате, се срещна с Арнолд Шварценегер в студиото Ню Бояна и двамата позираха за медиите. Борисов дори на шега получил покана от Шварценегер да се включи във филма, в който играят още Силвестър Сталоун, Чък Норис,  Брус Уилис,  Жан Клод Ван Дам и Джейсyн Стейтъм.
Борисов също е считан за фигура на организираната престъпност, пише в секретен американски дипломатически доклад от София. В документа изготвен от няколко дипломатически съветници по сигурността и подписан от посланик Байърли се твърди, че „oбвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO е в потвърждение на тези обвинения.“
До този момент няма потвърдена информация какво означава абревиатурата SIMO, която се появява единствено в този документ свързан с България.

Арнолд Шварценегер в София, охраняван от бодигард на Иво Каменов. Снимка: Булфото.

„Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов.“ – пише още в доклада.

Източник: wikileaks.org/cable/2006/05/06SOFIA647.html

В друга грама посланикът на САЩ нарича Борисов Бабаит, изтупан в „Армани“.

Бойко Борисов и шефа на ТИМ Иво Каменов са свързани чрез незаконен бизнес, сочат фирмените и полицейските регистри. Борисов е продал на Каменов своя дял във фирмата „Тео Интернационал“, след като антимафиоти разбиват нейна фабрика за незаконно производство на цигари в Крайморие.
От идването си на власт Борисов старателно избягва да коментира ТИМ и скандалната сделка за крайбрежната алея във Варна. Групировката иска да застрои т.н. „Алея първа“, държавна земя продадена в нарушение на закона при предишното правителство. В началото на 2010 г. кандидатът за президент Росен Плевналиев – бивш шеф на регионалното министерство – разреши строежите на ТИМ, въпреки протестите на екологични и граждански организации.

Виж повече в „Бивол„.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.