Меглена Кунева: 10 въпроса след взрива

Меглена Кунева. Снимка: e-vestnik

Г-н президент на Република България, над 12 часа след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще чуе ли българското общество позицията ви в подкрепа на гражданските свободи и свободата на словото?

Г-жо председател на Народното събрание, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще сметнете ли за нужно да приемете декларация на парламента в защита на свободата на гражданските права, като прекратите безпрецедентното разпускане на парламента.

Г-н министър-председател, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков считате ли, че правителството на Република България гарантира човешките права и свободата на словото?

Г-н вътрешен министър в отпуск, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков МВР ще уведоми ли българските граждани кога борбата срещу престъпността ще даде видим резултат?

Г-н и.д. министър на вътрешните работи, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще получат ли гражданите на Република България категорична гаранция, че освен „решително осъждане на подобни актове“, МВР гарантира и сигурността в държавата 10 дни преди изборите?

Г-н главен секретар на МВР, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще научим ли ние, гражданите, ще бъде ли заловен извършителят и кога?

Г-н председател на ДАНС, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще получи ли българското общество отговор на въпроса докога взривове в България ще съвпадат с посещения на европейските представители в страната?

Г-жо министър на правосъдието в отпуск, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков българското общество ще получи ли еднозначен отговор на въпроса има ли свобода на словото и правосъдие в България?

Г-н главен прокурор, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще научат ли българските граждани как се ръководи държавното обвинение и защо това ръководене допуска нови и нови посегателства срещу личността?

Г-да лидери на политическите партии в България, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще чуят ли българските граждани категорична защита от страна на партиите по отношение на човешките права и свободата на словото в България?

Госпожи и господа журналисти, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков издигам глас на протест срещу грубото погазване на човешките права и свободата на словото в България!

Г-н Диков, взривът на автомобила Ви е акт на брутално погазване на ценностите на демокрацията, каквито са неприкосновеността на личността и свободата на словото.

Поздравявам Ви за гражданската и журналистическа реакция, която намирам за пример за институциите. Случилото се показва и нещо много важно – има смисъл от това, което правите!

Уважаеми български граждани, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков съм убедена, че днес имаме две Българии – едната на беззаконието и другата на хората, които спазват правилата, едната на мутрите и другата на гражданите. Аз знам, че не искам българите да живеeм в държавата Страх!

От сайта на Меглена Кунева

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.