Светльо Витков повдигна с 1,7% избирателната активност и изпревари мастити политици

Светльо от „Хиподил”, който пее „Боли ме гъза” и др. подобни съдържателни песни, взе на изборите за президент около 1,7% от гласовете по предварителни данни.

Много близо до този резултат е Синята коалиция, с две партии с големи традиции и с мастити лидери, които си избраха кандидат за президент с предварително гласуване.

След Светльо остана Красимир Каракачанов, виден националист, професионален политик и демагог.

С резултат почти колко на Светльо се подреждат и Атанас Семов с прелестната пеперудка Поля Станчева, бивша шефка на радиото, парламентарна секретарка на СДС, общинска съветничка от ГЕРБ и т. н. Къде-къде по-професионални политици от рокаджията.

Какво говори това?

Някои подозираха Светльо, че му е платено да се яви и да отклони протестни за управляващите гласове, за да не идат при други кандидати. Но е очевидно, че този нестандартен кандидат е далеч от всякакви задкулисни политически машинации.

Най-напред на Светльо трябва да благодарят, че повдигна избирателната активност с 1,7%. А тя съвсем не е висока, както побързаха да разтръбят от ГЕРБ на пресконференцията си. За Светльо отидоха да гласуват хора, които иначе нямаше въобще да излязат на изборите. Това е заслуга към демокрацията и гражданското общество. А повдигането на процента гласували се отразява на крайните резултати за всички кандидати.

Освен това високият му резултат дава надежди, че протестиращите против статуквото и недоволните имат шанс. На следващи избори ще се ентусиазират още повече.

А Светльо обеща, че това е само началото.

Нека има един кандидат, от който да ги боли гъзът, наистина.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.