Има и щастливи прасета

Румен Белчев

Цяла година го карахме пет за четири, в търчане, бутане, псувни и закачки, най-после се зададе и Той – Денят за размисъл.

Ден, в който да си починем мъничко, да поседнем, да поразмишляваме – тоя живот ли искахме или този ни го натресоха…

Тъй като българинът най-добре размишлява на маса, отговорните функционери отрано вземат мерки да не му позволят много-много да се задълбочава в размисли, които Бог знае накъде могат да го отведат, та забраняват продажбата на алкохол в тоя прекрасен ден. Тази година – и мачовете… Догодина – пържените картофки…

Да не говорим, че и денят за размисъл като се разтегли, та цяла неделя – ето ви официална информация от „СТАНДАРТ“ от миналата седмица – „Партии забраниха на кандидатите си да черпят симпатизанти след концертите“. Как да гласуваш за човек, за когото знаеш само, че има костюм, иска да го избереш и ти е довел фолкдива за тая кандърма, а се стиска да почерпи! Това е удар върху демокрацията!

Денят за размисъл преминава и в нощи на размишление – из страната започнаха повсеместни превалявания и гърмежи. „Избиха рибата в чест на вота“ – информира „СТАНДАРТ“. „Заляха с киселина колата на кандидат-кмет“ – допълва „24 ЧАСА“. Изнервени от принудителното въздържание, избирателите си го изкарват на неодушевени предмети – „Запалиха БМВ на кандидат-съветничка от РЗС“ – продължава часовата газета. А в с. Горно Озирово „Вандали трошат прозорци заради кметски плакати“. Да беше един джам, но не – двайсет стъкла са паднали в борбата за по-светло бъдеще на Горно Озирово!

Безалкохолната диета води до отклонения, описвани в дебелите медицински учебници – „Мишки смениха химикалките в 51-во в София“ – стряска ни „ТРУД“. Прочитът на дописката ще ни поуспокои – става въпрос за компютърни мишки, но съмнението за делириум си остава. За „НОВИНАР“ говорителят на ЦИК г-н Троянов уверено заявява: „Няма да има дълги бюлетини“. Загубата на реална преценка и пространствена ориентация е очевидна, особено ако разгърнем „ТРУД“, който е измерил, че „Бюлетината в Пловдив – 114 см, в Русе и Варна – почти метър“… Скандалите около парламентарната ваканция явно са изнервили доста народ, та хукна да си го изкарва на невинните животинки – „Депутати тръгват на лов за патици“ – предупреждава „СТАНДАРТ“.

Делириумът води и до халюцинации – „Пипнаха Лили Иванова, продавала глас за 30 лева“ – привидяло се е на „24 ЧАСА“. Мислите, че е майтап? Съвпадение на имената? Че не е психарска история? Не се залъгвайте – от първата си страница газетата ни предупреждава съвсем сериозно: „1000 лв., ако не духаш на КАТ“…

Куцузлийско глиганче от кюстендилско попаднало на мушката на изнервен боксьор и си го отнесло – „Коко Тайсъна улучи глиганче от осмия път“ – разнообразява спортната си страничка „ТРУД“.

Но – да гледаме позитивно на нещата! Има и прасета, на които им върви в тоя живот! За да не си мислите, че правим политически намеци – ето ви информацията на „МОНИТОР“ – „Най-щастливото прасе има частен остров“. Прасето Бейб живеело на бахамско островче заедно с ексцентрично английско семейство, което го хранело с хотдог и го пояло с биричка…

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.