Масонската връзка на Бойко – из новата книга „В сянката на Борисов”

Любопитни документи с подписите на Румен Николов-Пашата и Борисов

Бойко Борисов на първия рожден ден на застрахователна компания СИК през 1995 г. Отляво надясно са Венцислав Стефанов, Румен Николов- Пашата, Бойко Борисов. Стефанов и Пашата са отишли лично при Тодор Живков в Бояна и са му предложили да му осигурят денонощна охрана, след което пращат да го пази Бойко Борисов. Снимка: Живко Ангелов, вестник „Капитал“. В медиите е попаднала още една снимка от това честване, на която Борисов е с двамата братя Маргини и торта. Но авторът не можа да се добере до нея, много я крият, много се пазят да не би да попадне в някой от малкото опозиционно настроени медии и да излезе на бял свят. Сигурно я пазят за времето, когато Бойко ще падне, да му скачат с нея по главата, както сега му слугуват.

Откъсът по-долу е от документално-публицистичната книга „В сянката на Борисов” от Иван Бакалов, редакторът на e-vestnik.
В нея ще се появят за първи път някои документи, факти и снимки от миналото и настоящето на премиера.
Какво се крие зад скандала с Мишо Бирата и подслушаните разговори?
Какво свързва Бойко Борисов, Валентин Златев и Георги Първанов?
Защо медиите обслужват Борисов?

В какъв незаконен бизнес е участвал Бойко Борисов през 90-те години?
Как неговата Цветелина Бориславова стана собственик последователно

Корицата на книгата. Повече за нея виж на siankata-borisov.com

на две банки и каква е ролята на Борисов в това?
С кои от т. нар. мутренски среди е бил съдружник и приятел?
Събраното в книгата е изненадващо, въпреки че от години се пише за сенчести страни в биографията на Бойко Борисов.
Както предвижда авторът, Бойко Борисов ще има дълго политическо бъдеще и затова е добре да се знаят фактите от миналото и настоящето му, които медиите спестяват. Виж в siankata-borisov.com по-подробно за темите и съдържанието на книгата.
Зад книгата няма спонсори, издателства и т. н. Виж тук въпрос и отговори за книгата.


Румен Николов-Пашата е масон. Младен Михалев – Маджо също е масон. През есента на 2010 г. вестник “Уикенд” пусна факсимиле от саморъчно написаната молба от Маджо да стане член на масонската ложа… Копия от молбата му, извадена от възмутени от това в самата масонска ложа, е била пратена до две различни издания, но само “Уикенд” се осмелява да я пусне. Но има още едно копие – и от молбата на Румен Николов-Пашата. Нея никой не пуска. Вероятно изданията се страхуват, защото това е приятелят на Борисов. И повече от приятел. Силният човек в сянка.
Пишещият тези редове се добра до нея (виж илюстрациите). След публикацията Маджо не отрече, че е масон или че подавал такава молба. Някой може да се усъмни дали не става дума за фалшификат. Едва ли. Първата естестествена реакция и на двамата щеше да бъде, че за тях се разпространяват фалшификати. Това е лесно доказуемо.

Факсимиле от клетвен лист на членове на масонска ложа, подписан от Румен Николов-Пашата, Младен Михалев-Маджо. Имената след тях съвпадат с името на известен бизнесмен и на бивш зам.-министър на правосъдието. Пряко свидетелство за връзките на властта с подземния свят. Подписът на Пашата съвпада с подписите му върху документите на фирмата „Тео Интернационал” (виж другия документ). Няколко такива документа от масонската ложа са пратени на два вестника. Само „Уикенд“ публикува молбата на Маджо да стане масон, но за Пашата – нищо. Вестниците се страхуват да се закачат с Румен Николов-Пашата, като приближен на Борисов.
Подписи на акционери на фирмата „Тео интернационал“, уличена пред 1995 г. в нелегално производство на цигари (цяла отделна тема в книгата). В съвета на директорите и дори негов председател в някакъв период е бил Бойко Борисов. Под номер 8 е подписът на Румен Николов-Пашата. Той съвпада с подписа му под другия документ за масоните (виж по-горе). Документите за „Тео интернационал“ публикува сайтът „Биволъ“ и нито един вестник, а случаят е далеч по-значителен от маловажни документи, каквито публикуват вестниците.

Дали тези документи са автентични или не, тези двамата няма да са изключение сред хората от силовите структури в склонността им да налитат да стават масони.
Виден масон и дори шеф на масонска ложа е Румен Ралчев, бивш бодигард на Тодор Живков в някогашното УБО (Управление “Безопасност и охрана” – V управление на Държавна сигурност), сега собственик на охранителна фирма. Масон е бил и Илия Павлов, покойният президент на “Мултигруп”. Масони са политици, депутати, кметове, общинари от София, съдии, прокурори.
Оръжейният търговец и хотелиер Младен Мутафчийски публично е признавал, че е масон. За него е известно, че е близък с боса на СИК Младен Михалев-Маджо. В интервю пред близкия до Мутафчийски сайт “Фрогнюз” (виж тук), той отново повдигна завесата на масонството със следното:
“Станах масон още по времето на развития социализъм. Мои приятели в Италия ме препоръчаха и бях приет в Торино. Бях в една ложа с Джани Аниели, собственика на ФИАТ. След време от своя страна аз предложих в същата ложа да бъде приет Владо Грашнов (шеф на МТел, вече покойник – бел. ред.) и това стана. След това се прехвърлих в България, но вече не ми остава време. …Разбира се, има хора, които се взимат много насериозно и си мислят, че всичко започва от тях. Преди години Робърт Удуърд организира групово пътуване на български масони във военната база на НАТО в Пиаченца, Италия. Предвождаше ги Илия Павлов. Бяха още Стоян Денчев, Румен Петков, Румен Ралчев – общо над 20 души. Илия получи там 33-а степен (бел. ред. – в масонската йерархия).”
От това признание става ясно, че и бившият вътрешен министър и функционер на БСП Румен Петков също е масон. Читателят може да запомни този детайл, защото Петков също е свръзван с Младен Михалев-Маджо от СИК, както ще стане дума по-нататък. Когато беше министър на вътрешните работи, излезе виц – „Какво значи МВР? – Маджо Вика Румен.

Борисов като кмет и Румен Петков като вътрешен министър на празник в София. Снимка: Ани Петрова

Докато преди 1-2 века масонството в Америка, примерно, е обединявало богати и известни хора в някакъв стремеж да бъдат строители на обществото, да го развиват, да лобират за това, да помагат с благотворителност, в днешна България масонството е бутафорна тайна организация, която обединява парвенюта в стремежа им да доказват собствената си значимост и да се съюзяват за взаимни услуги. И, както се вижда, масонството у нас обединява в едно мафиоти, хора от групировките и представители на властта.

По традиция в България организациите във всяка една област се израждат към смафиотяване. Така беше и при комунизма от творческите, спортните  и др. съюзи, чак до върховете на властта, с живковите протежета в ЦК на БКП и изпълнителната власт. Група хора се обединяват и си правят взаимни услуги, завземат властта и мачкат останалите.

Визитка на английски на Бойко Борисов като кмет. Изписан е като инженер, доктор, генерал лейтенант, кмет. Подобна е раздавал и на български.

По същия модел масонството у нас обединява на мафиотски принцип. Стремежът на телохранители като Ралчев или на момчета без минало като Пашата и Маджо, да станат масони, е обясним и синхронен с този на мнозина като тях, забогатели бързо.
Въпросът е – прави ли Борисов изключение? Не е ли масон и той?
Иван Славков в интервю няколко години преди смъртта си със смях разказва как Борисов веднъж го попитал как може да стане професор като него.
Комплексарският стремеж на Борисов към титли, награди и похвали си личи дори по визитната му картичка като кмет: “Инженер, доктор, Бойко Борисов, генерал лейтенант, кмет”
При тоя стремеж към “признание” не е изключено да е кандидатствал и да е приет за масон, още преди да е станал кмет. Едва ли е толкова важно.
По-важно е, че той е свързан с масони, които представляват обединение на подземния свят с властта.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.