Боевски е носел кока за 900 000 евро и въобще не е бедняк. Защо полицията се мъчи да го оправдае?

Умилителни оправдания се чуха за щангиста шампион Гълъбин Боевски, арестуван за кокаин в Бразилия. Той бил добро момче, сигурно това е някаква грешка. Полицаи, които при друг случай веднага обявяват някакви колосални цени на наркотика, който е заловен, сега казваха за Боевски – той имал дългове, сигурно е рискувал да се цани за „муле” и да спечели 10-12 хил. евро.

Защо такава загриженост и на самата полиция да оправдава наркотрафикант?

Гълъбин Боевски съвсем не е бедняк, потънал в дългове. Някакви 10-12 хил евро са дребна сума за него. Той има три фитнес-зали в София, най-голямата от които е към 1500 кв. метра в най-новия МОЛ. Дъщеря му учи в една от най-скъпите школи по тенис в света в САЩ. Освен фитнесзалите има и друг бизнес – внася хранителни добавки и др.

И такъв човек да рискува като „муле” за 10-12 хил. евро? Кой наивник ще повярва на обясненията на ченгета и приятели на щангиста?

Кокаинът, който е носел, е на стойност приблизително 900 000 евро по цени в Европа. От бразилската полиция съобщиха, че той е носил 9 килограма в тайници в багажа. Каква грешка, какви оправдания, че си бил купил нова чанта и станала беля? Можеш ли да не забележиш 9 килограма кокаин в новата си чанта? Такива обяснения може да минат в България, но в Бразилия никой няма да му повярва и ще лежи в тамошен затвор за дълго.

По всичко личи, че Боевски не за пръв път носи наркотици в багажа си. Посещавал е САЩ многократно през миналата година и вероятно е влязъл в очите на техните служби.

Това е поредният пример, че наши спортисти, дори световни шампиони, имат склонност към престъпен бизнес. Целият подземен свят и съмнителни групировки, които имат уж легален бизнес, се командва от босове каратисти, борци и други спортисти. Бизнесът им се развива все по-успешно.

На този фон министерството на спорта измисли едни награди за олимпийски шампиони, които ще надхвърлят 200 000 лева за златен медал, а в някои случаи и до половин милион. Такива премии за спортисти няма и в Дубай. И да сравниш това с постоянно съкращаваните бюджети за наука…

България очевидно е под режима на мутри.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.