След мъжкарските предизборни целувчици бъдещето е бременно с интересни събития

Иво Инджев

Хайде сега да сложим червената точка в многоточието след еротичния сериал с „целувчиците” в предизборната кампания и да видим кой с кого се цунка в този групов секс.

Изпадна от атакуващата позиция Волен Сидеров. Сбъдна се най-големият (му) страх по класическото определение на Вуте за груповия секс, който се бои да не го пропуснат в калабалъка. Или може би тъкмо обратното – атакуващият с вибратори и надуваеми секс кукли Сидеров всъщност получи такава доза ласки, че на финала замени истерията от първия тур (няма да си правя каламбур с тази трибуквена дума), с историята, разказана от доминиращия в тази връзка Бойко Борисов в нощта след втория тук: „Волен Сидеров ми се обади да ме поздрави…”.

Питам се, дали самият Сидеров е искал да се разчуе как е клекнал или това е поредното насилие на алфа политика Борисов над дръзналия да го предизвика участник в масовката? Във всички случаи доста атакисти ще се почувстват изнасилени след изсилванията да организират протестни кампании срещу ГЕРБ със символиката на сексуалните играчки, след което да станат свидетели на съвсем различни игрички. Тонът им зададе самият Борисов преди седмица, когато на пресконференцията на първия тур приласка Сидеров с помирителен тон и ето, че целувчиците не закъсняха.

Зле прикрито мляскане долита и от новата стара полегнала позиция на „Рев, закопност и срамежливост”. Дочухме я от самия Яне Янев в нощта на преклонната главица. Партията му, която щеше да „уволнява” Бойко Борисов, вече щяла да го подкрепя по важни, стратегически въпроси на управлението. А самият Янев, по думите му, си говорил лично с Бойко Борисов (на аудиенция при него) за …фискална политика. Представяте ли си: „Добър ден, как ви е фискалната политика днес? Ооо, твърда е, така ли – ще Ви я подкрепяме тогава”?

Целувчици си размениха президентът Първанов, който за разлика от Станишев поздрави победителя Борисов (отново Борисов беше инициаторът на това съобщение) и съответно получи потупване по президентския пагон от „генерала” за това правилно деяние. Мляс, мляс!

Някак в тон с всичкото това мляскане прозвуча и вклиняването на поздравите от италианския премиер Берлускони – излишно е да казвам кой се похвали с това протоколно, но леко пикантно приятелство насред пресконференцията, нали! Дано само да не стане като след посрещането на московския кмет Юрий Лужков, когото Борисов обгрижи като цар на 9 септември 2010 г. край владенията му в поругания от руския олигарх български резерват Камчия, а само дни след това батюшката на Москва беше низвергнат позорно и безвъзвратно от самия кремълски самодържец Медведев (с логистичното намигване на истинския господар на положението Владимир Путин).

Целуването с Берлускони в момента наистина напомня на „купуването на фабрика на 9 септември” – не само поради набиращата антиберлускони вълна в самата Италия, но и поради мерника, който му вдигат другаде. Например в САЩ (да не споменавам Германия на Меркел), където е на път да го включат в списък на лица, обвиняеми за трафик на хора (във връзка със склонността му да си прави секс оргии, за което му се доставя човешка плът от женски род).

Но и с това целувчиците не свършиха в нощта на облекчението от края на изборния маратон. Имаше и журналистически такива. Не си струва да се спирам на угодничеството на цели медии. Те дори не бяха много активни в любовната игра – личеше си задоволството, че този път няма да сменят партньора отгоре за една нощ.

Любопитна ми се видя граничещата с отчаяние запазена вярност на стария участник в медийното чифтосване с всяка власт Тошо Тошев към президента Първанов. На парламентарните избори той изчака победителя Борисов, за да го разцелува показно в коридорите на НДК. Сега обаче се изповяда в най-близката до Борисов телевизия в изборната нощ, че най-много си обича Първанов. Трогателно, драматично, нетипично! Сигурно има защо – те си знаят какво кроят.

Странно, но Меглена Кунева, единствената дама, застрашила статуквото на целуващите се, на практика отсъстваше от сюжета – не само формално, но и вербално. А уж била не знам си каква, според очернящата кампания, която й спретнаха (и която издайнически показа, че тя беше комай най-голямата заплаха за мъжкарите в предизборната масовка). Хмм, след толкова много целувчици, бъдещето май е бременно с интересни събития.

Виж още текстове в блога на Иво Инджев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.