Зелени злонамерени гущери

Румен Белчев

Има известно основание в твърдението на „СТАНДАРТ“, че световната финансова система е създадена от „озарените гущери (рептилите) и сивите – хибридна раса между човека и извънземни“. Нали се сещате как вестникарите наричат щатската валута, когато им липсва синоним? Гущери, разбира се! Но справедливостта рано или късно възтържествува – извънземно мешере вече е осъдило спекулантите с ценни книжа! „Уолстрийт осъден от Галактически събор“ – радостно съобщава газетата.

У нас извънземните са го дали на уволнявка и са ни оставили да си се забавляваме както намерим за добре. „Старец мастурбира пред 4 деца“ – предлага ни вариант за забавление „ТЕЛЕГРАФ“. За интересуващите се – има подробно описание как стават тия заварки.

Политиканите се забавляват с предизборната пропаганда. За съжаление политическите сили скромно не се афишират, след тях остават само направените добрини – „Раздават кокошки носачки, кошове за боклук и карти за автобус“ – твърди „ТЕЛЕГРАФ“. „СТАНДАРТ“ допълва картинката – „Кандидат-кметове раздават дърва, сланина и печки „Чудо“.

Отново телеграфната газета ни радва с информация за замогването на електората (или поне на кандидат-избраниците му) – „Скарата вече с гарнитура“. Прословутото предизборно кебапче в Добричко било вървяло вече с гарнитура. Насред София пък прочут бивш кмет разлива „курбан за хората с ограничени възможности“.

„НОВИНАР“ успокоява недоредилите се до чорбицата, че „Софиянски обещава нови социални кухни в София“. Тъкмо да ни стане симпатичен, и „ТЕЛЕГРАФ“ отвръща на удара: „PR на Софиянски пробва да подкупи журналист“. PR-ката на кандидат-кмета опитала да пробута на Люба Кулезич книга с мушнат в нея плик. В плика не е ясно какво е имало, но г-жа Кулезич заподозряла, че е натъпкан с пари, та го върнала. Благоразумно – бихме отбелязали. Не напразно според „24 ЧАСА“ „Доклад ни хвали, че сме фискално благоразумни“. Цената на фискалното благоразумие можем да открием в същия брой, на същата страница – „Краставиците поскъпнаха с 20 % само за седмица“.

Междувременно българският съд пак доказа, че всички твърдения, че не си върши работата, са пълна клевета – насред Търново града голяма съдиите постановиха местният пивоварен завод да изпрати на варненски моряк тон и половина бира – „1672 литра бира или 836 двулитрови бутилки светло пиво трябва да изпие варненецът Иван Митев. Мъжът осъди пивоварна „Болярка“ заради късмет под капачката…“ – твърди „СТАНДАРТ“. От текста не става ясно кой е по-потърпевш – излиза, че съдът освен че е осъдил пивоварната, май е задължил жалбоподателя да излочи количествата в съкратени срокове.

Като се присъединяваме към всенародната завист към печелившия, продължаваме да се възхищаваме от работата на българските съдии – „Разрешиха порно на площада във Видин“ – информира ни „ТРУД“. Административният съд отменил сбъркан текст в градската наредба за опазване на обществения ред и така порното се оказало без забрана. Дано някой от предприемчивите видинчани не се ентусиазира да се възползва от разрешението, че по света стават и злополуки – „Британка забременя след гледане на 3D порно“ – предупреждава „НОВИНАР“.

Във всичко това, разбира се, имат пръст само злонамерените озарени сиво-зелени гущери – нашата родна глупост е плод само на техните извънземни козни!

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.