Секс-играчките нахлуват в аптеката и кварталния магазин

Новият вибриращ пръстен на Дюрекс, който се продава по аптеки и супермаркети, стана известен и на тинейджъри, и на пенсионери. Това е само началото, пророкуват експерти по маркетинг. Снимка: Дюрекс

„Това е един силиконов пръстен с малка приставка, която вибрира – обяснява пенсионер на опашка в столична аптека, докато му изпълняват рецептата. Зад него на опашката са предимно пенсионери, които внимателно слушат. „Пръстенът обаче е много разтеглив. По „Шоуто на Слави” той си го сложи на пръста, за да покаже как работи, обаче то не е направено за пръсти, ами се слага, така да си го кажем направо – на мъжкия полов член!”, казва дядото. Възрастна бабка с бастун, която седи на столче, за да си изчака реда, също се включва в разговора: „А, ние колко загубихме едно време, че нямаше такива неща. Карахме си така, с каквото природата ни е дала, а сега ехеее – какви работи има вече…”

Разговорът се върти около новата играчка от арсенала на секс-шоповете – пръстен с вибрираща приставка марка „Дюрекс“, която се рекламира усилено по телевизията. Само месец след промоцията на новата секс-играчка на Durex, вече и пенсионерите, и тинейджърите знаят как се използва, показа проверка на e-vestnik. В столична аптека, където цената на пръстена беше 11.80, пенсионерите на опашката се изявиха като консултанти на продукта и надговориха продавачката.

В тинейджърския форум TeenProblem.net тече оживена дискусия за пръстена на Durex. „Вибрира 20 мин., използва се еднократно и след това се изхвърля. Нахлузва се почти като кондом, гумено е. В единия край на пръстена има малко пластмасово нещо с батерийка. По принцип идеята е точно това с батерията, откъдето идват вибрациите, да се сложи на клитора, но нали се сещате как се наглася и как си седи там по време на движенията от акта…“ – коментира неизвестен младеж с ник Саурон.

Клиентка разглежда вибратор с форма и цвят на царевица в секс-шоп. Някои атрибути като вибриращия пръстен вече се продават по аптеките и супермаркетите. Снимки: Нели Томова

„Гола вода е тоя пръстен“, пише момиче с ник La Bomba. „Свърши му батерията на около 20-25-тата минута, като ако го оставиш малко да почива, пак му се връщат силите, но за кратко. По принцип силата на вибратора е в това, че първо вибрира на по-слаба скорост, а след това при по-голямата нужда от по-силна стимулация се усилва скоростта и няма какво да си говорим. А при този пръстен е точно обратното. В началото вибрира и все повече започва да се изтощава, а накрая като искаш нещо по-яко, той умира. И като се има предвид, че постоянно се измества… Да не говорим за изработката, която е меко казано „евтина“ – допълва коментарите момиче с ник Дорис.
Независимо, че повечето жени, които са опитали играчката на Durex, не се изказват ласкаво за нейните качества – http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=224132.0, фирмата планира да пусне на пазара още секс-играчки. Такива отдавна се продават в секс-шоповете, но вече ги има и по аптеките.

Освен аптеките, пръстенът е превзел супермаркетите и всички магазини, където се продават презервативи. Това е първи пазарен пробив на секс-играчка извън секс-шоповете в България. Не е ясно какви още щуротии ще нахлуят в магазините и докъде ще се разпростре предлагането на подобни продукти. В секс-шоповете обаче има богата гама подобни забавления.
Какво още се продава там?

Има множество модели подобни на Durex приставки с пръстени, но не за еднократна употреба, а с възможност за смяна на батериите. Има най-различни модели, като обикновеният е 19,90 лв.
Много от съвременните играчки и аксесоари се произвеждат от кибер кожа – Cyberskin. Това е нов материал, измислен незнайно с каква цел от НАСА, но послужил за изработката на свръхреалистични вибратори, кукли и аксесоари. Материята толкова много наподобява истинска човешка кожа, че при допир не се усеща разлика.

Вибраторите от киберкожа са на цена от 89 до 140 лв. Куклите от същата материя (както женски, така и мъжки) са между 150 и 400 лева, в зависимост от функциите. Продавачите в секс шоповете твърдят, че откакто са се появили кибер-красавиците, обикновените кукли са поевтинели и в момента струват между 50 и 100 лева. В сравнение с новото поколение обаче, предишните кукли били като надуваеми топки за плаж, казват търговците.

От новия материал се произвеждат също и помпи, накрайници и презервативи за многократна употреба. Има също и удължители с твърда част от 2 до 4 см. и с различен релеф (110 лв). Киберкожата е намерила приложение и при изработката на изкуствени невибриращи пениси (дилда), които се захващат за различни повърхности с вакуум.

Сред по-новите предложения на еротичните магазини са безжичните яйца за секс игри. „Яйцето“ е малък объл вибратор, който се задвижва с дистанционно. Обхватът на дистанционното е 50 метра и работи, дори ако единият от партньорите е в съседна стая. Продавачът разказва, че по време на изложение една дама си купила безжично яйце и докато разглеждала другите артикули, то започнало от само себе си да вибрира в чантата й. Тъкмо отишла да се оплаче от покупката, когато видяла, че консултантите демонстрирали възможностите на играчката на други клиенти и с дистанционното си включвали и нейното яйце.

Вибратор, съвместим с iPod-плейър. Снимки: Нели Томова

„Мисис Айнщайн“ е вибратор с 9 програми на вибрация и въртене, който се състои от няколко подвижни части, издава звуци и свети.
Друго високотехнологично предложение към съвременната българка е вибраторът с музика. Той се включва към обикновен MP3-плеър и вибрира по ритъма на баса (149 лева). За мъжете се продават изкуствени вагини с различни екстри, но по думите на консултантите, те се харчат по-слабо от вибраторите.

Сред най-търсените от мъжете стоки в българските еротични магазини е приспособление за уголемяване на пениса без хирургическа намеса. Нарича се андропенис и на външен вид прилича на уред за средновековни мъчения. Използва се в продължение на 4 месеца и според рекламата, увеличава дължината с 4 см, а обиколката – с 1 см. По мнения от форумите в Интернет, използването му може да предизвика различни увреждания. Въпреки рисковете и високата му цена (299 лв. е с посребрено покритие, а 399 лв. – с позлатено), уредът едва се намира в търговската мрежа, заради голямото търсене.

Продават се и всевъзможни накрайници с релеф. Към тях спадат презервативите, които завършват с глава на животно – прасе, куче, маймуна.
Повечето от продуктите в днешните секс-шопове са водоустойчиви и могат да се използват под душа и във ваната. Сред новите артикули е дамски душ – вибратор, който е на малки дупчици и върви в комплект с маркуча и всичките му водопроводни елементи. Производителите предлагат и еротично-обзавеждане – столче с вибратор, голяма надуваема топка за секс игри, кресло с места за пристягане на китките и глезените, еротична кожена люлка. Сред най-забавните предложения е стационарен телефонен апарат със слушалка във формата на мъжки член, който вместо да звъни, пъшка.

Алхимия

Всеки съвременен секс шоп има отделение за еротична парфюмерия и козметика. Парфюмите са имитация на известните марки „Долче и Габана“, „Кашарел, „Мекс“. Не се радват на голяма трайност, но съдържат изолирани човешки феромони. Самите феромони нямат аромат, но според рекламата, се вдишват от противоположния пол и превръщат притежателя на парфюма в неустоимо сексапилен (39 лв. за 50 мл).

Вибратор, маскиран като червило. Снимки: Нели Томова

Друго средство за възбуждане, което според продавачите в секс шоповете се купува главно от мъжете и впоследствие бива сипвано тайно в питиетата на жените, е натуралният афродизиак „испанска муха“. Той се прави от истинска испанска муха, а активната му съставка се нарича кантарис. Някога селските стопани го използвали, за да стимулират добитъка да се плоди. Впоследствие се оказало, че действа и при хората, така че днес във всеки български секс шоп може да се купи еднократна доза испанска муха за 2,50 лв. За разлика от стандартните лекарства, при които трябва да се избягва приемането на алкохол, с испанската муха е обратното – консултантите горещо препоръчват да се пие в комбинация с алкохол, защото така се засилвал ефектът.

За въздържателите вместо испанска муха се предлагат ароматизатори за стая с възбуждащ ефект. На външен вид разфасовката прилича на капки за нос. Начинът на употреба също е сходен. Шишенцето може да се остави отворено, така че ароматите да се изпаряват в стаята и да достигат до обонянието на присъстващите, но може и директно да се вдишат от флакончето, както правели повечето клиенти, за да ускорят въздействието. Ароматизаторът разширява кръвоносните съдове, отпуска мускулите и стимулира нахлуването на повече кръв към желаните участъци от тялото.

Различни гелове и лубриканти. Снимки: Нели Томова

В случай, че изброените афродизиаци не подействат, магазините продават възбуждащи хапчета, кремове, гелове и спрейове за мъже и жени. На щандовете за козметика има и най-различни лубриканти и масажни масла със загряващ ефект, с вкус на ягода или банан, сладки, ароматизирани, специално за френска любов и мн. др. В някои от магазините те могат да бъдат тествани в нещо като шоу-рум. Цените са между 19 и 30 лева за туба от 200 мл.

Сред чудесата на секс-играчките е бельо с различен вкус, което се къса и може да се яде. Има голям избор от еротични прашки, бикини, бодита, комбинизони и чорапи, които не се различават много от моделите в обикновените магазини за бельо. Продават се също и костюми на медицинска сестра, на учителка, на плейбой-зайче, на сервитьорка, както и маски, тип жена-котка, лачени ръкавици и рокли от винил, всички на цена от 80 до 120 лева.
Сувенири и закачки

Секс шоповете се опитват да изпълняват функцията и на куку-магазини, така че са пълни с играчки и сувенири за майтап. Повечето изглеждат доста безвкусно, тъй като въображението на създателите им не е стигнало по-далече от демонстриране на мъжко достойнство под всякаква форма, но пък има цели комплекти за ергенски партита. Те съдържат покривки, сламки, салфетки и хартиени чинии с изображения на голи жени, сватбени окови и сватбено гюле, което се завързва за глезена на бъдещия младоженец, мъжки готварски престилки и др.
Като сувенири, червила, ключодържатели и химикалки са маскирани също и цяла партида вибратори.
С успешния пробив на вибриращия пръстен, се очертава нашествие на секс-играчки по магазините. Представете си – докато си купувате кисело мляко, на рафта отзад се мъдрят 2-3 модела мултифункционални вибратори и десетина вида презервативи с накрайници с различна форма…

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.