11.11.11

Румен Белчев

„Европа бавно полудява. И България е в кюпа“ – мрачно констатира „ТРУД“.

Откъдето и да го погледнем, това твърдение си е чиста комплексарщина – ние отдавна вече сме стигнали там, накъдето са тръгнали европейците, и нямаме никакво намерение да си отстъпваме първенството!

Може ли старата Англия да се похвали с нашето постижение, констатирано от виден български психиатър пред „24 ЧАСА“: „Във Великото народно събрание 1989-1990 г. влязоха 28 души с психични заболявания“. Става въпрос за хора, регистрирани в диспансерите, не за жълта спекулация! Макар докторът да ни успокоява, че в сегашното Народно събрание май че няма негови пациенти, известно притеснение си остава. Може би поради служебна ангажираност не гледа достатъчно дълго парламентарния контрол…

Достойните народни избраници си имат и достойни избиратели – „Психично болни гласуват с придружител, не знаят за кого“ – твърди „24 ЧАСА“.

Но да оставим политиката настрани – не всяка лудост е политическа! Има и нормални луди – да прочетем в „СЕГА“ как държавните агенции затягат колана по време на криза – „Чиновници си купуват мощни коли с подгряващи седалки“. И още – „Агенция „Пътища“ държи на бордови компютър и музикална система със CD“… Така е – в криза телевизор в джипа е излишен разкош – правилно са преценили пътните агенти!

Съмнението, че нещо не е наред около нас, се подхранва и от твърдението на „ТРУД“, че „Изнасяме повече коли за Германия, отколкото внасяме“. Беше тя, когато автоморгите на швабите се търкаляха по българските пътища – дойде време те да внасят от нас! И после ще ми говорят, че сме нямали икономика!

Мислите, че сме превъртели? Де да бяхме само ние! Отворете „МОНИТОР“ – „Таен свидетел срещу наркобос сам се издаде“. Тайният свидетел влязъл в залата и поискал да му назначат адвокат, защото си нямал. Шизофренията става пълна, когато прочетем, че процесът е воден срещу нарочения за наркобос Жабата, който също бил „защитен свидетел по делото срещу Златомир Иванов – Баретата“…

Не сме наред, сънародници, пее ни славейчето, лопа ни дъската, бие ни чивията – „Упражнения вдигат самолета със 7 см“ според публикация в „ТЕЛЕГРАФ“. Сума ти недиспансеризирани сънародници изпращали СМС-и до анонимен сайт, гарантиращ „Уголемяване на пениса със 7 см в домашни условия“…

Народният любимец Митьо Пищова си няма тия грижи – според „ТРУД“ „Вместо питона Митьо Пищова вади вафла“. За да не си помислите лошо за гордостта на старопрестолното Велико Търново, има уточнение, че става въпрос за майтап във фейсбук. Но в тия напрегнати времена – кой ти чете чак до края!

Като стана въпрос за пищови – пищоваджийницата стигна до най-високи нива! Какво ще покажем според „СТАНДАРТ“ догодина в Лувъра? Златните си съкровища, разбира се. И пръстена на Калоян. И – за да не си помислят французите, че им се слагаме прекалено – „Париж ще види и златен фалос“… За щастие, става въпрос за част от Варненското съкровище, не за някой от членовете на културната ни делегация.

А симпатичната дата 11 ноември докарва пристъпи на по-лабилните. „Милиони чакат отваряне на портал между световете, нашенци правят ДНК ритуал на Седемте рилски езера“ – твърди „СТАНДАРТ“. Защо ДНК ритуал? Елементарно – защото в „далечното бъдеще… човек ще трябва да се откаже от ракетите и ще пътува към далечни галактики само със силата на своето съзнание и ДНК“… И добавят, че „35 000 праведници отлитат в деня на свети Мина“… В съобщението има и светски момент – „В нощта на 10.11.2011 в централния Слънчев Камелот на галактиката всички души са поканени на бал, в който да направят своя избор за Великия преход на Земята“…

И на Оня свят ли избори, Боже, и там ли няма отърване от тях!

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.