Резервни части за човека и прогноза за времето от CNN – бъдещето според Бойко и Дянков

Борисов заприказва досуш като Тодор Живков за науката и новите технологии. Живков едвам произнасяше такива понятия като полупроводници и компютри. Борисов ги произнася с лекота. Което е още по-комично.

„Какво е бъдещето? Бъдещето е резервни части за човека” – това каза премиерът в парламента, обяснявайки какви са приоритетите на правителството занапред. България можела да направи своя пробив с иновации в тази област, обясни Борисов и с лекота заприказва за стволови клетки…

Представете си – Пловдивският университет прави световен пробив в иновациите, произвежда резервни части за човека и ги изнася в цял свят. Най-търсени са клониран ляв крак от почетния д-р на университета Христо Стоичков и клонирана дясна ръка от Бойко Борисов…

Това може да се очаква от правителството. Ликвидира БАН като вредна структура и развива университети като Пловдивския, Пернишкия и т. н. провинциални крепости на науката, които се отблагодаряват с титли на своите благодетели. Очаквайте Борисов да стане доктор и академик на няколко такива университета едновременно.

Научните разбирания на премиера ги допълва абсолютно синхронно вицепремиерът Дянков. Той каза, че ако бъде закрит Институтът по метеорология на БАН, ще вземаме прогнозата за времето от CNN…

Това е интелигентно прагматично решение, каквото само едно юпи от Ловеч, издигнало се стремглаво до министър на финансите, може да измисли. И се наложи ръководителят на института доц. Георги Корчев да обясни на Дянков като на първолак:

„CNN не издава прогнози за времето. CNN разпространява информацията на световните метеорологични центрове. Българската хидрометеорологична служба изпраща данните от измерванията, от територията на нашата страна в тези регионални световни метеорологични центрове и те на базата на нашата информация издават своите глобални прогнози. Ако CNN можеше да прави това, нито една държава нямаше да инвестира средства за развитие на свои национални хидрометеорологични служби“.

Може да си останеш провинциалист, дори да завършиш езикова гимназия, университет в чужбина и да те направят чиновник в Световната банка, а после и министър. Висшето образование на глупавия не може да помогне.

Горко на България, че е отгледала такива разбирачи на науката и ги е овластила да я управляват. Ако някой не е разбрал, че България е в беда, време е да прогледне.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.