Капка е куца кобила, напразно залагат на нея

Навремето Радой Ралин каза за сина си „В една Капка се удави”. Защо и какво е имал предвид, може би почва да става ясно чак сега.

Телевизии и жълти вестници се надпреварват да допишат нови серии от сапунения сериал на партия „Атака”. С настървение търсят напуснали депутати от „Атака”, които да кажат по нещо лошо за Волен Сидеров. Няма как – той се обяви против ГЕРБ за фалшификациите на изборите. Хак му е сега, да усети на гърба си клеветите и обидите, които сам отправя.

Най-веселото в цялата история е, че се мъчат да изкарат, че Капка била създала партията, тя била моторът й, а не Волен. По-голяма глупост не може да се измисли. Измисли я Камен Петков, бивш депутат от „Атака”, напуснал групата, който дава държавната си субсидия от 200 хил. лв. на БСП и я подкрепя в парламента. Иначе другите напуснали „Атака” депутати са марионетки, които подкрепят ГЕРБ и правителството, както отцепилите се от РЗС на Яне.

Политическото номадство вече е нещо нормално в българския парламент. Бедна държава, силните на власт лесно могат да купят 10-20 депутата.

Но всички онези, които подкрепят в този развод Капка Георгиева – Сидерова и сина й, са политически наивници. Освен да довърши мандата си като съветник в столична община, повече нищо няма да направи Капка. Дори да я поканят за министър.

Тя може да има значение, когато е до един мъж партиен лидер, да дърпа задкулисно конците, да направи баща си координатор в партията и да уреди свои хора като въпросния Петков, но нищо повече. И една идея друга не може да роди русата й главица.

Сега медиите месеци наред ще й дават думата да разказва клюки и подробности от интимния си и политически живот с „българското дуче”, с намерение да го злепостави. Със сигурност ще напише поредната си книга-халтура, както за Ванга и др. глупости – например „15 години до Сидеров”.

В общи линии Капка само ще му накриви шапката. То и бившата жена на Доган му развя гащите из медиите, но нищо не се случи. „Атака”, към която в e-vestnik не храним симпатии, е изживяла поредица от напускания на депутати, дори партии (тя беше коалиция отначало). Нищо ново няма да стане. Ще влезе пак в следващия парламент, този път може би по-монолитна, поради ненамесата на хората на Капка.

Онези политически конструктори, които се готвят да си дадат парите за интригата Капка, ще заложат на куц кон и ще се хапят по задника. От там политик и партия няма да излезе.

Най-много да разтурят парламентарната група на „Атака” и да вдигат шум от време на време до следващите избори, когато ще залязат безславно. Този филм вече е изтъркан.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.