Вестници за възрастни

Румен Белчев

Когато някоя кабеларка я досрамее да пише в програмата си, че пуска по нощите порно, маркира филмчето като „филм за възрастни“. И всичко е чисто!

Когато някой вестник го досрамее…

Вестник да го досрамее? Айде сега – и вие сте едни! Вестникарят знае две и двеста, вестникарят може от всяка новина да направи порно и от всяко порно – новина!

През седмицата всекидневните газети взаимно се замеряха с обвинения в пожълтяване и политически и икономически пристрастия. За пристрастията не знам, за жълтото съм сигурен!

„24 ЧАСА“ дава своя принос в порнотерминологията – „Гимнастичка се съблича онлайн“. Нищо ново – има го и това. Новината е в текста на информацийката – гимнастичката се събличала „в порносайтовете за възрастни“. Щом има за възрастни, значи има и за деца, така ли?

Опонентът в медийния спор кой е по-по-жълт, „СТАНДАРТ“, контрира с пикантното антрефиленце „Присъда за младеж без гащи пред полицай“. Пак банална случка – поискали му документите, той вместо това си събул панталонките и си показал каквото има на униформените… Можете да пробвате и вие – според информацията това ще ви струва само четири месеца условно!

Третата страна в спора, „МОНИТОР“, акцентира върху хранителните качества на… По-добре да не преразказваме – само ще развалим доброто съчинение – „Китаец прави чай с фекалии от панда“. Пандата иначе е изчезващ вид, но китаецът някак се е изхитрил да търчи с кофичка и лопатка след миловидните мечки и в свободното си време да дава изявления, че „екскрементите им са богати на фибри и хранителни вещества“, а отгоре на това „имат характерен, приличен на орехов, аромат“…

Дъщерното издание, „ТЕЛЕГРАФ“, също набляга на гастрономията – в репортаж от хипермаркетите зоркото око на репортера забелязва, че „Старци крият салам в гащите, мадами крадат хайвер в жартиера“. Има и по-пикантни начини за отмъкване на кремчета и парфюми, но те са по-специфични, затова ще ви оставим сами да си ги намерите във вестниците за възрастни.

В благородната борба с пожълтяването на конкурента всички средства са позволени! Важното е читателят да разбере кое е сериозното издание и да презре несериозното!

Може би затова „НОВИНАР“ открива деликатна вибродискусия с материалчето „И мъжете си падат по вибратори“.

Деца, по-нататък не четете, защото дискусията ще завибрее!

„МОНИТОР“ веднага отвръща на удара с „Ревнивец уби жена си с вибратор“. Твърдението е доказано със снимка на убитата красавица, както и на „оръжието на убийството“… Почтено е цитиран жълтият руски сайт, от който е почерпена информацията, така че – няма скрито покрито!

„ТЕЛЕГРАФ“ се опитва да ни бъде полезен с препоръки къде да пазаруваме най-евтино с „Вибратори втора ръка на битака“.

Вместо на цената в магазините, оказионните атрибути се предлагали за десетина-петнайсет лева… Има и хигиенна препоръка – „Малко спирт и са като нови“…

Май все пак чаят от панда  е за предпочитане пред все по-нежълтите всекидневни газети за възрастни…

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.