Новият брой на сп. „Биограф” – Мариус, Любо Нейков, Леон Даниел, Билалов, Щирлиц, Коломбо, Хайтов, Куба…

Новият брой на „Биограф” е пълен с театър и кино. Актьорът-режисьор Мариус Куркински, чието истинско име е Ивайло Василев Стоянов, е новобранец-танкист върху корицата на новия брой на списание BIOGRAPH. Архивният кадър е част от 16-страничния очерк, посветен на популярния театрал. Гвоздеят в материала е едно от най-откровените интервюта, които Мариус е давал напоследък.
В момента Куркински представя на сцената на Народния театър “Ревизор” по Гогол – първата постановка, в която той играе заедно с други актьори от 14 години насам. Спектакълът е в рамките на “Руския сезон”, може да бъде гледан на 9, 18 и 30 декември.

BIOGRAPH включва още очерк за режисьора Леон Даниел от театроведа Патриция Николова, интервюта с актьорите Михаил Билалов, Любо Нейков и Латинка Петрова, както и статии за легенди като Вячеслав Тихонов (познат като Щирлиц от сериала “17 мига от пролетта”), Питър Фолк (“Коломбо”) и Шарл Азнавур. 12-страничен биографичен очерк е посветен на примата на българската оперета Мими Балканска.
Николай Хайтов през погледа на трите жени в своя живот, първият ни олимпийски медалист – боксьорът Борис Георгиев, Георгиос Папандреу и неговата одисея в гръцката политика, аристократката на българската живопис Магда Абазова – това са част от другите герои в четвъртия брой.
Най-голямото българско списание е 276 страници на цена 7 лева.
За десерт има пътепис с впечатляващи снимки от “резервата на комунизма” Куба, секции PERSONAE, LIFESTYLE и REVIEW.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.