Медии ни натрапват мафиотските вдовици, вместо държавата да им конфискува имотите

Жълти издания изразяват интересите на мутрите

Вдовиците на Георги Илиев – Мая (отпред) и на Филип Найденов-Фатик – Адриана, влизат натруфени на първия рожден ден на списание „Амика“ 2008 г. Снимки: Булфото

Из жълти вестници и клюкарски списания постоянно се развяват драмите на мутресите вдовици, както наричат съпругите на убитите мафиотски босове.
Мая Илиева – на Георги Илиев, Силвия Панагонова – на Бай Миле, Адриана, вдовицата на Филип Найденов – Фатик, Ангелина, вдовицата на Косьо Самоковеца са най-често в заглавията на жълтите вестници.
Те са наследили огромни имущества, придобити …как? Как Георги Илиев забогатя? С почтен бизнес, с гледане на пилета, строителство, иновации и изобретения? Или Косьо Самоковеца – от картофи, както той твърдеше? Нищо такова. Защо тогава не разследват вдовиците и не конфискуват имуществото им?
Досега беше направен само един опит с Ангелина, вдовицата на Самоковеца. Нищо сериозно, обаче. Тя си продаде спокойно кичозния хотел на Боровец на Петя Славова, друга скандална дама. Съдиха я за пране на пари и др., оправдаха я.

Вдовицата на Косьо Самоковеца. Снимка: ТВ Европа

Но най-често оправдаването не се дължи на корумпирания съд, ами на калпаво разследване. Иначе съдът трудно ще каже на черното бяло (макар че и това се случва). Или на липса на разследване въобще. Разследва ли някой Мая Илиева? Или Силвия Панагонова (вдовицата на гангстера Бай Миле от СИК)?

Вдовиците на Георги Илиев и на Филип Найденов – Фатик дори имат общ бизнес, разполагат с имоти, хотели, което постоянно се описва от светските хроникьори. Мая Илиева наследи 3 хотела на Слънчев бряг и 3 хотела на Златни пясъци, разни бизнеси и имоти. Наследила, както пишат, „светлата част” от бизнеса на съпруга си. Хотелът „Дюн” на Слънчев бряг е построен в нарушение на закона, той е на пясъка и почти влиза в морето, а не го събарят. Имаше дело, което адвокатите на вдовицата спечелиха – всичко било законно.

Вдовицата на гангстера от СИК Бай Миле – Силвия Панагонова в съда, издокарана в черно и с очила, за да направи добро впечатление. Снимка: Булфото

Вдовицата продаде фирмата, която притежава (!) басейна „Мария Луиза” и летния театър в парка. Фирмата е създадена със сделка с общината, която не просто мирише на корупция, ами направо боде в очите. Мафиотски бос номер 1 придобил два големи обекта, заедно със земята, в най-хубавата територия на парка. Никой не разследва тази сделка от времето на Софиянски. Общо 8 години при Борисов и Фандъкова тази фирма, в която общината е с 49% собственик, не е пипната, никой не се опитва да върне на софиянци територията. И басейнът, и театърът, седят затворени 7 години.
И всичко това можеше да го предотврати комисията Кушлев, но тя не си мръдна пръста.
На вдовиците има какво да им се конфискува. И има защо.

Кадър от убийството на Милчо Бонев – Бай Миле през 2004 г. в ресторант „Славия“. Снимка: Булфото

Вдовицата на бай Миле – Силвия Панагонова – има недвижими имущества, които не са паднали от небето. Като разгърне човек клюкарските вестници, ще прочете, че Силвия Панагонова е „един от най- крупните инвеститори” в туристическия бранш, ресторантьорството и хотелиерството. успяла да опази семейния бизнес, след като убиха съпруга й, гангстер от СИК, заедно с още 6 души през 2004 г. Тя имала намерение да закупи манастир край Атина, след като си купила титлата архонт там, пише още из клюкарските издания…
А за вдовицата на Фатик може да се прочете, че „колекционира имоти по света и у нас”.
Защо държавата не се интересува от богатството на тези жени?
Вместо това жълтите вестници поетизират личната им драма. „Никой не може да измести Жоро в сърцето ми” – грее усмихната Май Илиева с огромно заглавие на цяла страница. Това е жена, която прелита от гангстер на гангстер. Първият й мъж, който я пребивал, беше по-дребен гангстер, когото убиха на масата и заби глава в чинията си, като в кадър от филм на Скорсезе или Копола. С Георги Илиев дамата стигна върха – той беше мафиот №1 на България, убит със снайпер в заведението си на Слънчев бряг, което вдовицата бързо продаде.
За нея валят заглавия всеки ден:
„Мая Илиева разгърна нова страница в живота си”
„Мая Илиева закусва с кафе и цигара”
„Мая Илиева и френското й гадже”
„Мая Илиева отмаря в хотел на Брендо”
Практика на подобни жълти издания е да представят мутресите като светски личности. Описани са чантите и тоалетите им, сърдечните им трепети и списъкът с любовници. Сякаш са филмови звезди. Канят ги по светски събития и купони, приемат ги като елит. Което показва родството на т. нар. български елит с мафията.
Същевременно същите вестници непрекъснато оплюват и карикатурят актриси и телевизионни водещи, които въобще не са холивудски милионери, а често едва се оправят с една заплата от театъра и хонорар за роля тук-там по филмите.
От цялата политика на жълтите вестници може да се направи извода, че те изразяват интересите на мутрите и техните вдовици.
Въпросът е, че докато вдовиците се труфят като светски личности с чанти и тоалети, с наследените гангстерски милиони, държавата не ги закача. Защо? Дали защото сегашният премиер е бил близък с покойници като Бай Миле и още живите му авери?

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.